Магистър-фармацевт Димитър Маринов е новоизбраният председател на Българския фармацевтичен съюз

...
Магистър-фармацевт Димитър Маринов е новоизбраният председател на Българския фармацевтичен съюз
Коментари Харесай

Димитър Маринов е новоизбраният председател на Българския фармацевтичен съюз

Магистър-фармацевт Димитър Маринов е новоизбраният ръководител на Българския фармацевтичен съюз (БФС). Това оповестиха от организацията.

С 209 гласа „ за " Димитър Маринов бе определен за ръководител на Българския фармацевтичен съюз на конгрес на организацията. Досегашният основен секретар на съюза посочи в предизборната си тирада „ Ние сме мощни, когато сме в общественост ". Той завоюва в балотаж против магистър-фармацевт Венелин Сапунаров, който получи 130 гласа.

Конгресът избра за заместник-председатели магистър-фармацевтите Анжела Мизова и Велина Григорова, за основен секретар на съюза - маг.-фармацевт Светослав Крумов. Избран е и 11-членен директорски съвет на съсловната организация: Цветан Кръстев, Ивайло Пехливанов, Стефан Балкански, Анна Тодорова, Цветанка Лютакова, Елена Йорданова, Евгения Димитрова, Васил Ходжев, Николай Юруков, Николай Денков и Васил Маджаров.

Магистър-фармацевт Тодор Найденов бе определен за ръководител на Контролната комисия на БФС, Златина Делчева - за ръководител на Комисията по нравственос, а ръководител на Комисията по качество ръководител стана доцент Христина Лебанова.

Вчера, в първия ден на конгреса, бе признат докладът на управлението на съюза. В мандата 2020 - 2023 за ръководител беше определена проф. Асена Сербезова, която в края на 2021 година стана министър на опазването на здравето и съобщи управлението на БФС на Велина Григорова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР