Магдалена Кармен Фрида Кало и Калдерон е мексиканска художничка, представителка

...
Магдалена Кармен Фрида Кало и Калдерон е мексиканска художничка, представителка
Коментари Харесай

Фрида Кало: Трагедията е най-смехотворното нещо на света

Магдалена Кармен Фрида Кало и Калдерон е мексиканска художничка, представителка на по този начин нареченото „ наивистично изкуство “, известна с непокорния си дух и неконвенционалния си жанр както в изкуството, по този начин и в персоналния си живот.

Тя е дамата, при която няма нищо умерено, уравновесено и по средата. 

В нейна чест ви представяме 24 незбравима цитата от нея.

" Трагедията е най-смехотворното нещо на света. "

" Обичам да рисувам цветя, тъй като в картините те в никакъв случай не увяхват. "

" Крака – защо са ми те, когато имам криле? "

" Иска ми се да можех да върша това, което ми харесва, без да се тормозя от завесата на лудостта. Бих желала да аранжирам цветя по през целия ден, да обичам, да се дръзвам, да рева, да изпитвам болежка... Ако можех да изградя собствен личен свят, той щеше да е в цялостно единодушие с всички останали светове. И в никакъв случай не бих ги определила като „ ненормални “, единствено тъй като те са разнообразни от моя. "

" Нищо не е безусловно. Всичко се трансформира, всичко се движи, всичко се върти, всичко лети и все в миналото си отива. "

" Бях привикнала да имам вяра, че съм най-странната жена на света. Но след това се замислих, че на тази Земя има толкоз доста хора и все някъде съществува друга жена, която се усеща по същия метод, както аз. Е, в случай че си някъде там и те има, и четеш това, знай, че не си сама – аз съм същата странница като теб. "

" Когато си решен да си отидеш, не е задоволително просто да напуснеш, би трябвало да останеш надалеч. За да успееш, тренирай сърцето си, както се тренира куче. "

" Сърцето ми е с размерите на Аризона, само че, за жалост, надалеч не толкоз изсъхнало. "

" Пия, тъй като се пробвах се да удавя тъгите си, само че гадните копелета се научиха да плуват. "

" Наричат ме сюрреалист, само че аз в никакъв случай не рисувам кошмарите си, нито красивите си сънища. Рисувам единствено действителността... моята. "

" Преживяла съм две нещастия през живота си — първата е тролеят, втората Диего. Засега Диего е най-лошата. "

" Обичам те повече от себе си и въпреки че не ме обичаш по същия метод, въпреки всичко ме обичаш, нали? А в случай че не, аз постоянно ще нося вяра и това ще ми стига. Обичай ме малко. Аз те боготворя. "

" Най-интересното от лъжите на Диего е, че рано или късно участниците, въвлечени в измислените му истории, се ядосват. Не поради лъжите, а поради истината, която се съдържа в тях, която постоянно излиза първа. "

" Рисувам автопортрети, тъй като доста постоянно съм сама, тъй като аз съм индивидът, който познавам най-добре. "

" Преди смятах, че съм най-странният човек на света, само че по-късно се замислих, че има толкоз доста хора на света, би трябвало да има някой като мен, който се усеща чудноват и неверен по метода, по който и аз се усещам. Можех да си я показва, че и тя мисли за мен от време на време. Е, уповавам се, че в случай че има някой подобен, който чете това, ще разбере, че аз съм тук и съм тъкмо толкоз странна, колкото теб. "

" Не съм болна. Разбита съм. Но съм щастлива, че съм жива, с цел да рисувам. "

" В края на деня можем да реализираме доста повече, в сравнение с си мислим, че можем. "

" Нищо не е скъпо, колкото смеха. "

" Единственото, което знам, е че рисувам, тъй като нуждая се да го върша и рисувам това, което минава през главата ми, без никакви други съображения. "

" Наистина не знам дали рисунките ми са сюрреалистични или не, само че знам, че те са най-откровения мой израз. "

" Рисуването запълва живота ми. "

" Диего беше всичко - мое дете, мой ухажор, моята галактика. "

" Иска ми се да върша всичко зад пердето от " полуда ". Тогава: щях да класифицирам цветя по през целия ден, да рисувам, да ме боли, да обичам, да се дръзвам на непознатата нелепост и всички ще споделят: " Горката.Тя е луда! ". Щях да изградя собствен свят, който да е съгласно всички други светове. Денят, часа или минутата, в която пребивавам щеше да е моят и на всеки различен — моята полуда нямаше да е бягство от " действителността ".

" Искам да съм в тъмнината ти. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР