Магазините в Полша ще затворят врати за ден за първи

...
Магазините в Полша ще затворят врати за ден за първи
Коментари Харесай

Всички магазини в Полша затварят за ден на 11 март

Магазините в Полша ще затворят порти за ден за първи път на 11 март т.г. Причината по тази причина е нововъведената възбрана. А задачата ѝ е " да усъвършенства живота на чиновниците в супермаркетите и комерсиалните центрове ", предава Bloomberg.

Законът бе утвърден в края на ноември м.г., а самодейността бе на ръководещата партия " Закон и правдивост ".

Той е в действие от през днешния ден, само че първата неделя, в която магазините няма да работят, ще бъде 11 март. Първоначално новата регулация ще разрешава на фирмите да отварят магазините всяка първа и последна неделя на месеца, само че последователно ще се разшири до всички недели.

 Една източноевропейска страна забрани извършването на покупки в неделя
Една източноевропейска страна забрани извършването на покупки в неделя

Консеративните гласоподаватели поддържат мярката

Първият по-сериозен тест за мярката ще бъде през април, когато, поради Великден, ще се окаже, че магазините няма да работят четири следващи недели.

Компаниите към този момент обмислят и по какъв начин да заобиколят възбраната, като някои от тях считат да отварят магазините единствено като шоуруми, като клиентите ще могат да преглеждат и да купуват по-късно или онлайн. Правителството не е изключително предостатъчно от това, защото задачата е чиновниците да почиват в този ден.

Сред другите ходове, които фирмите ще подхващат, е увеличено работно време в събота, с цел да се оправят с търсенето. Така ще направи най-голямата верига за хранителни артикули Biedronka. Ще се усили и броя на личния състав, който ще работи петък, събота и понеделник.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР