Магазини за стоки втора употреба, битпазари, сайтове за обяви –

...
Магазини за стоки втора употреба, битпазари, сайтове за обяви –
Коментари Харесай

7 неща, които е по-добре да не взимате втора ръка

Магазини за артикули втора ръка, битпазари, уеб сайтове за разгласи – всичко това е превъзходен метод да спестите малко пари и да купите неповторими продукти, които не бихте могли да получите на никое място другаде. Изглежда, че можете да намерите всичко - само че тези седем неща е най-добре да се вземат единствено от магазина.

Използваните продукти може да наподобяват чисто нови, само че да са съществено развалени. Или просто да съдържат нежелана изненада. Една неприятна покупка може да ви коства здравето, а в най-лошия случай даже живота. The Sun сформира лист с неща, които не би трябвало да купувате втора употреба или трета, четвърта и пета на битпазара, предава " Телеграф ".

1. Мека мебел

Дивани, фотьойли, тапицирани табуретки – покрити с плат или кожа, те наподобяват съвсем като нови. Но е просто невероятно да се стигне до дълбоките пластове на меката мебел без професионален парогенератор. Това значи, че покупката ви може да се окаже същинско гробище на бактерии, прахови акари, а в най-лошия случай даже да съдържа дървеници. Аз апропо се снабдих с дървояди от чисто нов бамбуков килим, платен от магазина, само че все пак шансът да заселите такива гадини вкъщи се усилва доста. Затова купувайте употребена мека мебел единствено в случай че сте доста осведомени със положението на дома на предходния притежател или можете да извършите надълбоко разчистване, преди да внесете новата мебел у дома.

2. Каски

Знаете ли, че каските за колела, мотоциклети и даже сноуборд са проектирани да устоят единствено на един удар? Външно шлемът може да няма повреди, само че здравината му към този момент няма да е същата и няма да може да ви отбрани, в случай че е имало предходен случай. В допълнение, подплатената подплата на каската ще съдържа следи от пот от предходния притежател, бактерии и мъртви кожни кафези.

3. Столчета за кола

При детските седалки ситуацията е същото като при каските. Дори и столът да не е претърпял случай, стандартите за сигурност може да са се трансформирали след покупката от предходния притежател. Имайте поради, че множеството столчета за кола не устоят повече от пет години. Така че, в случай че решите да купите използвано столче за кола, не забравяйте да ревизирате всички стандарти за сигурност и се уверете, че столчето не е развалено.

4. Възглавници

Няма значение дали възглавницата е пухена или пък синтетична, няма да можете да премахнете вярно цялата нечистотия, в случай че е битувала някъде другаде. Дори химическото почистване не може да подсигурява, че ще се отървете от всички следи от времето, насъбрани във възглавницата през годините на приложимост. Следи от пот, слюнка, най-малко 17 типа гъбички, мъртви частици кожа и още веднъж акари. Ако приказваме за декоративна възглавница, извадете и почистете калъфката на химическо почистване и изпратете пълнежа на сметището. Във всички останали случаи просто не купувайте използвани възглавници, тъй като икономията ще е минимална, а проблемите доста.

5. Козметика

Купуването на маркова козметика, едвам допряна с четка, може да бъде необикновено изкушаващо. Но не забравяйте, че в никакъв случай не знаете по какъв начин тъкмо предходният притежател е употребявал палитрата сенки за очи - да не приказваме за червилото. Всичко, което влезе в контакт с кожата, може да бъде евентуално рисково: бъдете нащрек за херпес и други инфекции. В допълнение козметиката с нарушен период на валидност или условия на предпазване може да аргументи алергии и конюнктивит. Може също по този начин просто да е подправена и да не дава отговор на стандартите за сигурност.

6. Килими

Килим от битпазара постоянно е огромен риск. С него можете да внесете инсекти и гъбички в къщата. Дори в случай че в недрата на килима останат единствено няколко яйца от мравки, бълхи или дървеници, те ще се размножат в топлината на вашия апартамент и ви чака същинско настъпление. Продавачът може да маскира миризмата на гъбичките с шампоан за килими, само че несъмнено ще се появи след няколко дни.

7. Барбекю

Скарата за барбекю с гаранция може да не е евтина, само че е по-добре да похарчите малко повече пари и да си купите нова. Факт е, че с течение на времето върху решетката на скарата се образува едвам видимо ръждиво покритие. При всяка приложимост то попада в храната, увреждайки тялото ви. Освен това, в случай че предходните притежатели не са се грижили за скарата и тя е покрита с лой и следи от масло, това може да аргументи пожар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР