Мъфините се превръщат в любим десерт на българската трапеза. В

...
Мъфините се превръщат в любим десерт на българската трапеза. В
Коментари Харесай

Рецепта за бързи и лесни шоколадови мъфини

Мъфините се трансформират в обичан десерт на българската софра. В тази публикация ще ви дадем страхотна и доста лесна рецепта за шоколадови мъфини, с които да изненадате цялото семейство. Хубавото е, че може да ги спретнете небрежно даже след тежък работен ден. Те са идеални за десерт, кафе с другари или сладка закуска. Можем да подсигуряваме, че ще си оближете пръстите. Ето и по какъв начин се вършат: 

Продукти за рецептата

Преди да започнете приготовленията се снабдете с всички артикули и се уверете, че никой от хората, които ще употребяват мъфините не е алергичен към някой от продуктите: 

Едно яйце; 

Половин пакетче краве масло (цяло пакетче е 250 грама); 
Вкусни и лесни солени мъфини с маслини
Продукти: 2 яйца 200 гр кисело мляко 1/2 ч.л. сода бикарбонат 2 ч.ч. брашно 1/3 ч.ч. олио 100 гр сирене 100 гр кашкавал Солени...
Прочети повече
5 чаени лъжици какао на прахуляк

Две чаени лъжици бакпулвер

Една чаена чаша бяло брашно

Половин чаша кисело мляко (чаена)

Половин чаша бяла захар (чаена)
Супер вкусни и здравословни мъфини с банан
Чудно вкусни и потребни мъфини с банан и овесени ядки за цялото семейство! Пробвате ли тази рецепта за мъфини, няма да ги вършиме по други..
Прочети повече
100 грама шоколад (може да вземете и натурален)

Как да приготвим мъфините?

Счупете яйцето и го разбийте с миксер дружно със захарта. Важно е то да не е вадено от хладилника. Смесете брашното, бакпулвера и какаото, като преди този момент ги минете през решето. Разтопете маслото и го разбийте с млякото. Последователността е следната - смесете всички течни артикули, а по-късно сложете останалите. Накрая се пускат парченцата шоколад. Така към този момент сместа за самите мъфини е направена. 

Сложете фурната на 180 градуса и я оставете да загрява. Докато това става, сипете мъфините във формата за печене. Проверявайте с разнообразни клечки за зъби дали са изпечени, с цел да не се заблудите. В момента, в който извадите клечката без да има нещо по нея, можете да ги вадите от фурната и да им се насладите. 

Препоръчваме да ги споделите с добра компания в добавка със сладки приказки. Мъфините могат да се сервират със сладолед като приятна добавка към тях. 

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР