Маестро Теодор Добройков беше удостоен посмъртно с Наградата на Карлово

...
Маестро Теодор Добройков беше удостоен посмъртно с Наградата на Карлово
Коментари Харесай

Маестро Теодор Добройков беше удостоен посмъртно с Наградата на Карлово за 2021 г.

Маестро Теодор Добройков беше почетен посмъртно с Наградата на Карлово за 2021 година Кметът на града доктор Емил Кабаиванов връчи Наградата на брачната половинка му на публична гала, извършена в зала " Васил Караиванов " на община Карлово.

По традиция влиятелното отличие се връчва всяка година в навечерието на 18 юли – годишнина от рождението на Васил Левски и празник на град Карлово. Наградата е статуетка „ Златната Богиня “ направена от скулптора Димитър Бакърджиев и парична сума, обезпечена от община Карлово.

Носителят се дефинира от комисия назначена със заповед на кмета и се присъжда на дейци от община Карлово, страната и чужбина, свързали творчеството и активността си с града на Апостола. Тя е израз на респект и поклонение пред делото на Васил Левски.



Теодор Добройков беше ученик на Академията за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив. Името му се свързва с образованието на деца по пиано и вокал към някогашния Обединен детски комплекс „ Васил Левски “ Карлово - от 1999 година до 2009 година Бил е дълготраен диригент на разбъркан хор „ Маестро Георги Атанасов “ при НЧ „ Васил Левски 1861 година “. Под негово управление колективът е притежател на голям брой влиятелни оценки: “Прага 2002 “, „ Охрид 2008 “ и „ Охрид 2014 “, златен орден и купа „ Балкански първенец “ и номинация „ Златен Орфей “ от „ Евро фолк – Жива вода 2013 година “, награди от участия в Румъния, Македония, Хърватия и доста други. Теодор Добройков справедливо е почетен със званието „ Маестро “ през 2013 година.



За носители на Наградата на Карлово бяха номинирани още: Мариана Христова Арсенова – шеф на Държавния музикален спектакъл „ Стефан Македонски “; Ковид поделение на МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ с шеф доктор Обрейков; Анита Илиева – създател и началник на вокална група „ Карловойс “. Присъстващите на церемонията се любуваха на прелестните осъществявания на вокална група „ Карловойс “.



Вечерта продължи на пл. „ 20-ти юли “ с концерт на група „ Кикимора “ и симфоничен оркестър, проведен от община Карлово и Соник Старт, във връзка 184 години от рождението и Васил Левски и празник на град Карлово.

Утре вечер - 18 юли, от 21 ч Българска национална телевизия ще излъчи онлайн тържествената заря във връзка 184 години от рождението на Васил Левски. Веднага по-късно стартира и документалният филм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР