Мадуро нарече нападението терористичен акт, извършен от наемници Още по

...
Мадуро нарече нападението терористичен акт, извършен от наемници Още по
Коментари Харесай

Венецуела потуши атака по военна база

Мадуро назова нападението " терористичен акт ", осъществен от " наемници "

Още по тематиката
Със противоречивите избори за учредително заседание пътят на венецуелския президент към увеличение на пълномощията е отворен

Насред демократична и икономическа рецесия Венецуела рисково се плъзга към пропастта

Ожесточените митинги от април насам оставиха над 100 починали във Венецуела.град

В момента протича издирването на 10 мъже, които са избягали и имат оръжие, разгласи президентът Николас Мадуро, представен от Военновъздушни сили. По думите му нападението е било осъществено от 20 души – двама са убити, един е ранен, а седем са задържани. По-рано видео в обществените мрежи сподели униформени мъже, които обявиха, че се подвигат на протест против една " убийствена робия ".

Мадуро контраатакува

Мадуро поздрави армията за нейната " незабавна реакция " в потушаването на офанзивата, акцентирайки, че тя е спечелила неговото удивление. Той назова нападението " терористичен акт ", осъществен от " наемници " и добави, че силите за сигурност търсят избягалите. Военни транспортни средства патрулират по улиците на Валенсия, а в небето кръжат хеликоптери. Според държавното управление измежду задържаните има старши лейтенант, който е дезертирал, а останалите са цивилни жители, носещи униформи.

През последните четири месеца на яростни митинги в страната армията няколко пъти е потвърждавала своята " безусловна преданост " към Мадуро. Опозицията обаче пробва да тества тази преданост. Засега военните остават на страната на президента, само че видеото от неделя, за което се твърди, че е записано от армейски елементи, и което приканва за военни и цивилни дейности за възобновяване на реда в страна, може да е сигнал за пердстояща смяна в обстановката.
Администрацията на Мадуро твърди, че множеството от мъжете във видеото са цивилни, водени от беглец. Въпросът обаче е какъв брой дълго президентът може да се радва на военната поддръжка на фона на една стопанска система на ръба на колапса. Същевременно съперниците на ръководещите все по-яростно ги упрекват в тирания и анализаторите към този момент вършат прогнози по кое време, а не дали, ще настъпи повратният миг.

Мадуро твърди, че нападателите са подкрепени от антиправителствени водачи, намиращи се в Съединени американски щати. Във видеото ръководителят на протеста показва, че неговата група се опълчва против " убийствената робия на президента ". " Това не е прелом, а цивилен и военни дейности за възобновяване на конституционния ред ", споделя ръководителят. В страната се състояха няколко демонстрации в поддръжка на офанзивата във Валенсия, само че те бяха разгонени със сълзотворен газ.

Драматична инфлация

следения от опозицията законодателен орган. В събота неотложно бе гласувано отстраняването на основния прокурор Луиса Ортега –
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР