Мадридското кметство ще трябва отново да прилага от днес ограниченията

...
Мадридското кметство ще трябва отново да прилага от днес ограниченията
Коментари Харесай

Съд принуди кметството на Мадрид да върне нискоемисионната зона

Мадридското кметство ще би трябвало още веднъж да ползва от през днешния ден рестриктивните мерки за придвижването в центъра на испанската столица, които новият кмет от десницата даде обещание да анулира. Това ще стане по силата на правосъдно решение, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Системата " Централен Мадрид ", която бе въведена в края на предходната година от тогавашния кмет на левицата Мануела Кармена (2015-2019), лимитира придвижването в историческия център единствено за коли на живеещите в региона и за коли, които не замърсяват въздуха, на приходящи.

Едно от главните обещания в предизборната акция на консерватора Хосе Луис Мартинес-Алмейда, определен предишния месец за кмет на испанската столица, бе тези правила да бъдат анулирани. След като завоюва вота с поддръжката на демократичната партия " Сиудаданос " ( " Гражданите " ) и на крайнодясната " Вокс ", той към този момент не бе толкоз безапелационен по въпроса, само че в края на юни реши от 1 юли да анулира санкциите за водачите, които влизат с колите си в центъра на града, и да преразгледа системата, напомня Агенция Франс Прес.

Премахването на разпоредбите, провокирало улични митинги, в които участваха хиляди хора в края на юни, бе оспорено в съда от съдружие на природозащитници и бе блокирано в петък от мадридски съд, чието решение задължава кметството да продължи да глоби нарушителите.

Съдията съобщи, че " здравето на Мадрид " е по-важно от " правото да се пътува с кола ", съобщи Би Би Си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР