Мачовете в турнира за купата на Германия усложниха седмицата на

...
Мачовете в турнира за купата на Германия усложниха седмицата на
Коментари Харесай

Кръгът в Бундеслигата започва с регионално дерби


Мачовете в шампионата за купата на Германия усложниха седмицата на двата клуба, които откриват 10-ия кръг в Бундеслигата този петък (27 октомври) от 21.30 ч. Двубоят ще се излъчи директно по Евроспорт 2.

Майнц 05 отстрани Холщайн след надвит гол в продълженията за крайното 3:2, до момента в който Айнтрахт не срещна никакви усложнения против аматьорския Швайнфурт. По този метод " орлите " усилиха серията си от мачове без загуба на общо четири. Затова и гледат с оптимизъм към гостуването на „ Опел Арена “, където нямат нито един триумф от 13 опита.

Факт е, че в мачовете в шампионата за купата на Германия в двата състава имаше доста промени. Нещо повече, треньорът на Майнц Сандро Шварц мина и към по-нападателен вид в началната скица на игра, като избра 4-2-3-1, вместо употребяваното при провалянето против Шалке 5-4-1. Дани Латца, Пабло де Бласис и Йошинори Муто се появиха от пейката против Холщайн и са с шансове за титулярни места, а цялостна отмора бе дадена на Абду Диало и Робин Куазон.

Централният бранител Леон Балогун обаче е навън поради фрактура на скулата. Левин Йозтунали може и да остане измежду запасите, тъй като записа 90 минути против Шалке и 120 в мача за купата. А Виктор Фишер даде сериозна поръчка за титулярно място след двата си гола във вторник.

В Айнтрахт Нико Ковач продължава да трансформира групировката според от противника. В последните два дуела залагаше на трима централни бранители, тъй че може и да е време да се върне към класическия вид с четирима в линия. Затруднения към окомплектованото на отбранителната част на тима сигурно ще сътвори тежката травма в коляното на Тимъти Чандлър. Сред титулярите след наказване ще се завърне Давид Абраам, а към него ще се причисли и получилият отмора за мача за купата Анте Ребич. Формата на Себастиан Алер няма по какъв начин да не радва франкфуртци, откакто той има 6 гола в последните 6 дуела. Няма го обаче болния Талеб Тауата.

Близостта сред градовете (само 40 км) основава чувство за локално дерби, само че не е по този начин, в случай че зависи от мнението на Нико Ковач. „ На мен ми беше предадено, че това е по-скоро двубой, в сравнение с дерби “, посочи хърватският треньор. На което Сандро Щварц отвърна: „ Разбира се, че това е дерби, освен това от топ категория ".

Дерби или не, петъчният мач е превъзходен образец за конфликт на мощен хазаин против постоянен посетител. Майнц взе 9 от 10-те точки в актива си у дома, а Айнтрахт има 10 точки на открито и единствено 4 на личен терен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР