Мачовете на българския национален отбор по волейбол от Лигата на

...
Мачовете на българския национален отбор по волейбол от Лигата на
Коментари Харесай

Лигата на нациите във волейбола ще се излъчва по платените канали на "Мтел"

Мачовете на българския народен тим по волейбол от Лигата на нациите ще се излъчват по платените канали на " Мтел ". Компанията е придобила правата за шампионата за две години, научи " Дневник ".

Пакетът е уголемен и в него влизат мачове освен на българския тим.

Лигата на нациите, която до предходната година се споделяше Световна лига, стартира в петък. В първата спортна седмица българският тим е в Китай за мачове с домакините, Аржентина и Съединени американски щати. Дебютът на България е против Китай от 14.30 часа на 25 май.

Досега обичайно мачовете от конкуренцията се излъчваха по Българската национална телевизия, като преди няколко сезона в предаването се включи и ТВ7.

Големите промени в шампионата настъпиха, откакто водещата международна маркетингова компания IMG стартира партньорство с интернационалната федерация (FIVB) и пое контрола върху организацията му. При основаването на новия артикул ролята на националните федерации в процеса беше понижена, а телевизионните права се продават непосредствено от IMG.

Целият сезон включва 260 мача, а огромната цел на FIVB е да усили известността на волейбола.

 Лигата на нациите във волейбола ще се излъчва по платените канали на
© БФВ

" Направленията са две - IMG има уговорката за картината и настрана сама договаря за продажбата на правата. Към момента ние като федерация още не знаем къде ще се излъчват дуелите на българския тим ", изясни пред " Дневник " вицепрезидентът по маркетинговите въпроси на българската федерация (БФВ) Любомир Ганев.

България ще има две семейства в Лигата на нациите - първото е на 1-3 юни в " Арена Армеец " в София, а второто е две седмици по-късно във Варна. За тях БФВ е взела участие в търг и заплаща по 100 хиляди $.

Платеният пакет на " Мтел спорт " включва " Мтел спорт 1 ", " Мтел спорт 2 " и EDGEsport. Покрай ребрандирането на " Мтел " в " А1 " следва и смяна на името на спортните телевизионни канали на " MAX спорт ".

Остава отворен въпросът къде ще се излъчва международното състезание за мъже, на което България е хазаин взаимно с Италия от 9 до 30 септември. Преговорите не престават, като там топката е в полето на федерацията. Според информация на " Дневник " любимец за правата е " Нова броудкастинг груп ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световна лига (409)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР