Лютви Местан обвини прокуратурата в злонамерени лъжи и обяви, че

...
Лютви Местан обвини прокуратурата в злонамерени лъжи и обяви, че
Коментари Харесай

След Иванчева – и Местан ще съди прокуратурата за клевета

Лютви Местан упрекна прокуратурата в злонамерени неистини и разгласи, че ще си търси правата в съда.

Изказването на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова, че от 2013 година до в този момент политикът има в действие 1 наказателно разпореждане, 1 акт и 13 фиша за превишена скорост, Местан дефинира като скандални.

„ Нямам нито едно нарушаване на пътя и с цел да го потвърдя ще желая КАТ да ми даде всички фишове и санкции от 2013-та година насам. Нарушенията на пътя, за които прокуратурата оповестява, са направени от други хора, карали колите на Движение за права и свободи. Ще заведа дело за квалифицирана клюка против прокуратурата “, предизвести Местан.

Той се разгласи за „ почтено и обективно следствие “, което да откри истината за злополуката и на тази основа да се дефинира отговорността.

„ До през днешния ден избрах мълчанието като израз на съпреживяване на голямата тъга на родителите, роднините и околните на починалото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, лидер на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, че няма по-страшна истина от тази, която те прави отговорен за гибелта на личното ти дете. Затова мълчах. Лъжите обаче набраха такава скорост под специфичния контрол на прокуратурата, че не мога да стана съизвършител в добре плануван сюжет за създаване на облика на злодея, палач на дете, единствено тъй като това би обслужило някои политически ползи предвид на статута ми на ръководител на партия ДОСТ ”, съобщи Лютви Местан. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР