Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА, съобщиха от клуба.

...
Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА, съобщиха от клуба.
Коментари Харесай

ЦСКА търси спасение с назначението на Люпко Петрович

Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА, оповестиха от клуба. Легендарният сръбски експерт застава отпред на отбора вместо Добромир Митов, който става негов асистент.

Червените реагират часове след загубата от " Черно море " на " Българска войска ", която раздруса клуба.

" Досега опитният експерт имаше ролята на съветник в клуба, само че от през днешния ден ще управлява мачовете, подготвителния развой и всичко, обвързвано с подготовката на алените като ментор. Добри Митов ще продължи работата си в щаба като асистент, дружно с досегашните си сътрудници Милош Крушчич, Ивайло Станев, Ивайло Петров и Кирил Динчев ", оповестиха алените.

Петрович стартира работа на " Армията " през декември предходната година, когато стана съветник на треньорския щаб. След сезона ЦСКА гласоподава доверие на Добромир Митов, а Петрович остана да му оказва помощ. Сега обаче се подхваща рокада.

" Проведохме сериозен диалог с играчите. Най-важното в този миг е тимът да заиграе като колектив. Футболистите би трябвало да осъзнаят, че от сходна обстановка се излиза, в случай че са задружни и си оказват помощ на терена. Който се мисли за звезда, не тича, не се бори и не се раздава на терена, няма да играе. Играчите да не мислят за себе си, а да защитят достойнството на клуба и да се отблагодарят на публиката за поддръжката. Труден миг за всички, който ще се преодолее единствено с победи и по-добри игри и резултати. Затова обаче ще би трябвало дисциплинираност във всички аспекти и най-много - огромно сърце за идните сложни борби ", бяха първите думи на Люпко Петрович.

След загубата в събота основният управител на отбора Стойчо Стоилов изясни, че ограничения ще се подхващат. " Оправдания доста могат да се измислят. Въпросът е, че ние сме си отговорни сами и всеки ще си понесе отговорността ", съобщи Стоилов.

ЦСКА е третият български тим, на който Петрович ще е треньор. Той направи " Левски " първенец през 2011 година, а по-късно работеше в " Литекс ", с който завоюва Купата на България през 2004 година От тогава останаха положителните връзки сред треньора и Гриша Ганчев.

Той беше отпред на оранжевите в още два интервала 2005-07 и 2015 година Петрович се завърна в " Левски " за малко през 2016 година, само че напусна със скандал. Тогава сърбинът разгласи, че няма да работи за други тимове в България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР