Люис Хамилтън стана вторият пилот в историята, спечелил шест световни

...
Люис Хамилтън стана вторият пилот в историята, спечелил шест световни
Коментари Харесай

Люис Хамилтън спечели световната титла във Ф1 за шести път

Люис Хамилтън стана вторият водач в историята, спечелил шест международни трофеи във Формула 1. Той реализира това, откакто финишира на второ място на пистата в Остин, Съединени американски щати. Пилотът на “Мерцедес “ е единствено на една купа зад върха на Михаел Шумахер. Германецът има седем трофеи и 91 победи във Ф1. Хамилтън е с шест трофеи и 83 победи.

В неделя на пистата в Тексас англичанинът трябваше да приключи минимум осми, с цел да постави на главата си шампионската корона. Той започва пети и в последна сметка приключи втори. Състезанието бе извоювано от съотборникът му Валтери Ботас, който започва от полпозишън.

" Все още растем, към момента растем ", сподели Хамилтън по радиото след края на систезанието. " Какъв необикновен уикенд. Благодаря ви доста за през днешния ден, момчета, а и за всичко до момента. Не мога да допускам. Наистина не мога да допускам ", продължи той в прочувствения си първи контакт с тима след спечелването на купата.

Това е трета поредна купа за Хамилтън и общо пета за него след присъединението му към тима на “Мерцедес “ преди седем години. Той завоюва първата си купа с “Макларън “ през 2008 година и изпусна една купа през 2007 година през първия си сезон във Ф1, отново с “Макларън “.

" Изпълнен съм с толкоз доста страсти. За мен е чест да бъда на това място измежду толкоз велики водачи “, сподели Хамилтън пред “Скай спортс “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР