Любовта към новороденото невинаги се случва на мига и в

...
Любовта към новороденото невинаги се случва на мига и в
Коментари Харесай

Полезни съвети, които ще ви помогнат да създадете по-силна връзка с бебето

Любовта към новороденото не всеки път се случва на мига и в първите дни след раждането. Понякога минават седмици и месеци, до момента в който почувствате майчинския инстинкт.

Всъщност има толкоз доста способи да се свържете с бебето си в тези първи моменти, откакто се приберете от болничното заведение вкъщи.

Предлагаме ви 6 потвърдени във времето рекомендации, които в действителност работят!

1. Правете му по-често неонатален масаж

Докосването основава съпричастност и масажът отпуска доста мъничето. След баня или малко преди лягане, деликатно намажете ръцете, краката, корема и гърба на бебето и нежно го масажирайте. Това несъмнено ще му хареса.

2. Поглезете се взаимно

Изследванията демонстрират, че човешкото допиране е превъзходен метод да покажем на другите това, което ни интересува, без думи. Това е и началото на връзката с вашето бебе: затова можете да го държите в ръцете си или да го притиснете до себе си, с цел да се получи оня магически контакт кожа до кожа.

3. Търсете образния контакт

Винаги го гледайте в очите. Това е един от първите способи то да поддържа връзка с вас. Проучванията демонстрират, че поддържането на зрителен контакт с вашето мъниче го кара да се усеща несъмнено и умерено, като в същото време поставя основите за нужните обществени умения.

4. Отговорете на потребностите на детето

Голяма част от връзката с бебето се основава точно посредством реагиране на молбите му: утешавайте го, когато плаче; хранете го, когато е гладно; сменяйте му памперса, когато е належащо.

5. Четете му книжки

Никога не е прекомерно рано да споделите любовта си към четенето с вашето дете. Това е специфичен миг, тъй като му разрешава да чуе успокояващия тон на гласа ви.

6. Усмихвайте му се непрекъснато

Когато вижда щастливото ви лице, бебето се радва същински. Още през цялото време то учи изражението на лицата на хората към него. И скоро ще стартира да ви имитира. А първата усмивка на вашето дете ще ви достави неповторимо благополучие.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР