Любовта е безопасна. Тя е красива. Да, понякога е твърде

...
Любовта е безопасна. Тя е красива. Да, понякога е твърде
Коментари Харесай

Обсебването е болестно състояние и понякога е фатално

Любовта е безвредна. Тя е красива. Да, от време на време е прекомерно мъчителна и разочароваща, само че не е рискова. За всяка душевна рана си има лек, а времето е едно от най-хубавите медикаменти. Каквото и да става с любовния ти живот, дали ще е невярност или друга форма на изменничество, дали ще си доста разочарована – всичко това един ден ще отмине. И неприятните усеща и страсти ще си тръгнат от теб.

Да си влюбен в някого е едно, само че да си захласнат от него е напълно друго. Обсебването е болестно положение, което би трябвало да се лекува. Защото много постоянно и за голямо страдание приключва с съдбовен край. Обсебването е всичко друго, само че не и обич. Няма нищо общо с любовта, уважението, грижата и поддръжката.

Представяме ти признаците, които издават, че той е захласнат от теб.

Постоянно следи дейностите ти

Имаш възприятието, че този човек непрекъснато те дебне. Следи всяка една твоя обява във Facebook и Инстаграм. Отваря първи всичките ти истории, които качваш и ти отговоря на всяка една. Харесва безусловно всичко, което публикуваш в обществените мрежи, даже и остарели изявления от преди години. Проследява кои хора ти харесват фотосите и изявленията, какъв брой и какви виртуални другари имаш, както и непрекъснато наднича в телефона ти, когато си пишеш с някого. Може би не ви се коства толкоз ужасно, само че това са единствено първите прояви на отнемане, които постоянно се омаловажават, но…

Той е другар на всичките ти другари

Без значение, че той не е познавал тези хора, преди да се запознае с теб, в този момент познава всичките ти другари, познати, сътрудници, фамилията ти и даже продавачката в магазина в твоя квартал. Има и всички като другари във Facebook, в това число и персоналния ти коафьор. Да, това звучи прекомерно и много притеснително. Хубаво е, когато той се познава с твоите другари, само че да бъде непрекъснато с тях и да ги разпитва за теб е прекомерно необичайно, не мислиш ли?

Киберпреследването в тази динамичност му разрешава да знае всичко за приятелите ти и може да се сприятели с тях в обществените медии. Въпреки че на пръв взор може да не наподобява като един от признаците, че той е захласнат от теб, колкото по-дълбоко навлиза той в това, толкоз по-зловещо става.

Не харесва нито един от твоите другари момчета

Това е един от най-ясните признаци на обсебването. Той желае да управлява дейностите ти и не му подхожда, когато ти излизаш с твои другари от противоположния пол. Не утвърждава нито един от тях, без значение, че се познавате от дълго време и доста добре знае, че с изключение на другарство няма нищо друго сред вас.

Той се усеща заплашен от всеки един твой другар момче и ще стартира да прави всевъзможни опити, с цел да приключи връзките ти с тях. Това е единствено началото на края на твоята независимост, която след време толкоз ще ти липсва в случай че не вземеш ограничения на ограничения и не осъзнаеш, че това не е обич.

Има разлика от това той да те обича и да е захласнат от теб. В началото множеството дами не одобряват съществено казуса, пред който следва да се изправят. Може би даже го одобряват с подигравка. Но в следствие съзнателен какъв мрачен облак надвисва над тях.  Обсебването не е обич. Болест е.

Не харесва проектите ти с твоите приятелки

Дори и да си по отношение на някого и двамата имате потребност от персонално пространство и опцията да имате време освен за себе си, само че и да излизате с вашите другари и да се забавлявате. Но той не мисли по този начин. Всеки път, когато му казваш, че ще излизаш с другарка, той стартира да се държи необичайно, става нервозен и обезпокоен.

И несъмнено стартира да си измисля всевъзможни аргументи, с които да те задържи при него. Иска те единствено и само за себе си и при мисълта, че те дели с някой (независимо, че това е най-хубавата ти приятелка) той като че ли полудява. Все още ли мислиш, че това е изцяло обикновено? Че се държи по този метод, тъй като те обича и не желае да те загуби? Но обикновено ли е да не ти разрешава да имаш обществен живот, от който имаш потребност?Всеки има потребност от него.

И това, че си във връзка не значи, че не си свободна. Ако оставиш да те манипулира, доста скоро ще се озовеш в клетка, от която няма да може да излезеш. Или ще излезеш, само че няма да си жива. Да, обсебването не е обич, а болестно положение. И приключва съдбовно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР