Любопитството и авантюристичният ми дух ме отвеждат на невероятни места.

...
Любопитството и авантюристичният ми дух ме отвеждат на невероятни места.
Коментари Харесай

Пътешественикът Андрей Едрев разказва любопитни факти за Нова Гвинея

Любопитството и авантюристичният ми дух ме водят на невероятни места. Хората в Папуа Нова Гвинея са извънредно доброжелателни и другарски настроени, а природата е изключителна. Това сподели пътешественикът Андрей Едрев в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус "

Папуа Нова Гвинея е един от най-големите острови в света – Нова Гвинея. Намира се в Югоизточна Азия. Островът е разграничен на две, като западната част влиза в състава на Индонезия. Между двете страни има една буферна гранична зона, описа пътешественикът. Там има 917 племена, които приказват 700 разнообразни езика.  

Пътуването му стартира от Сингапур през Батам, Макасар до Ванимо. " Приключението стартира с една непринудена среща с един възрастен господин на име Мойсей, който ни описа, че преди 40 години като част от експедиция, в която са се опитвали да опишат и изнамерят всички племена в Папуа Нова Гвинея, са попаднали в извънредно изолиран регион, на към 3-4 км от индонезийската граница. Там те разкрили племе, което не познава желязото, няма никаква посуда за готвене, готвят с нажежен камък. Той сподели, че те били извънредно нападателни и са ги нападнали “, описа Андрей Едрев.  

Мойсей демонстрира на карта къде почти се намира племето и по този начин експедиция от 22 души се насочат на пътешестване в търсене на племето уайнас уанда. " Самите локални поданици не имаха вяра, че съществува такова племе. Около 8 часа пътувахме с кола и по-късно – към 2 дни през джунглата. Два дни през джунглата е извънредно тежко, изключително за неподготвени хора, без храна, без вода “, добави пътешественикът. 

Експедицията открива селото, само че празно, защото жителите му са напуснали бързо, когато са разбрали, че чужденците идват. " Предложих на всички да седнем в средата на отрито и просто да чакаме. Първо дойдоха децата. Бях с един от най-награждаваните български фотографи – Светлин Йосифов, който стартира да снима децата и да им демонстрира фотосите на телефон. Това сътвори една другарска атмосфера и мъжете и дамите, които следиха, получиха храброст и пристигнаха. Мъжете от племето уайнас уанда пристигнаха въоръжени с лъкове и щитове “, описа Андрей Едрев.  

20 от членовете на експедицията са били локални поданици и единствено двама – чужденци. Това съгласно него е предиздвикало хората от племето да им се доверят.  

Племето уайнас уанда живее извънредно изолирано и основава фамилии в границите на общността. " Това води до извънредно доста малформации. Поради липса на каквато и да е хигиена те развиват гъбични инфекции. Това го споделихме с Министерството на културата там и с всички хора, с които разговаряхме “, описа пътешественикът. 

Андрей Едрев насочи покана към всички, които демонстрират интерес към екзотични пътешествия, в Клуба на пътешественика на 7 декември от 19.30 часа, където могат да чуят още истории от пътешествието му до Папуа Нова Гвинея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР