Любопитно Тото Кутуньо, АВВА и другите звезди, печелили Евровизия Най-грандиозният

...
Любопитно Тото Кутуньо, АВВА и другите звезди, печелили Евровизия Най-грандиозният
Коментари Харесай

Тото Кутуньо, АВВА и другите звезди, печелили „Евровизия”

Любопитно Тото Кутуньо, АВВА и другите звезди, печелили „ Евровизия ” Най-грандиозният песенен конкурс е тласнал кариерата на някои от най-големите имена на международната сцена  Ванеса Николова 18 май 2019, 10:36
одината е 1956г.

На 24 май в Лугано, Швейцария, се организира песенен конкурс, в който присъединяване взимат седем страни от Стария континент – Холандия, Швейцария, Италия, Люксембург, Белгия, Германия и Франция.

Всяка една от страните е показана с две песни, а победител в последна сметка става държавата-домакин. По този метод Лис Ася се трансформира в първия победител в „ Евровизия” и по този начин се слага началото на един конкурс, който познаваме и през днешния ден.

„ Евровизия” нееднократно се е превръщала в трамплин за кариерата на доста реализатори, някои от които международно известни до през днешния ден.
 Джилиола Чинкуети
Джилиола Чинкуети

Джилиола Чинкуети се ражда на 20 декември 1947г. в италианския град Верона. Едва на 16-годишна възраст тя печели премията в един от най-старите музикални фестивали в страната си – „ Санремо” и по този метод е определена да показа Италия на песенния конкурс „ Евровизия”.

Годината е 1964г., а конкуренцията се организира в датската столица Копенхаген. Джилиола се състезава с тематичната ария Non ho l'età („ Не съм задоволително голяма”).

Тя е първият победител в „ Евровизия” за Италия и също така е един от най-младите спечелили в историята на състезанието – едвам на 16 години и 92 дни.

Песента ѝ се трансформира в същинска сензация и дълго време стои на челни позиции в класациите даже и във Англия, което е изключителна необичайност за ария, която не е на британски език.

View this post on Instagram
A post shared by @sanremohistory on Jan 16, 2019 at 10:32am PST

Любовта на Джилиола към състезанието не стихва и тя още веднъж се явява като участник на „ Евровизия” през 1974г. с песента Sì („ Да”).

Тогава тя се класира на второ място след спечелилите от Швеция – непреходната група АВВА.

През 90-те години на предишния век Джилиола стартира да гради кариера в една от най-големите италиански малките екрани и през днешния ден хората я познават като водеща от RAI International.
 АВВА
АВВА

Шведската група АВВА се явява на предварителния народен конкурс за избор на ария за „ Евровизия” през 1973г., само че не съумява да си завоюва тази опция. Бени, Бьорн, Агнета и Ани-Фрид обаче не се отхвърлят.

Песента „ Ватерло”, която приготвят за 1974г., се оказва задоволителна за успеха в „ Мелодифестивален” и качването на сцената на „ Евровизия”.

На 6 април 1974г. АВВА съумяват да завоюват сърцата на цяла Европа и се трансформират в безапелационен победител на 19-тото издание на песенния конкурс.

View this post on Instagram
A post shared by экскурсии,туры,отели (@stockholm_tur) on May 17, 2019 at 11:35pm PDT

Победата в „ Евровизия” дава огромен късмет на АВВА да изгреят на европейската сцена. Те имат любовта на хората, имат нужната харизма и гений, а това е изцяло задоволително, с цел да се трансфорат в международни сензации.

Фактът, че пеят на британски, ги приближава още повече до необятната публика и това е един от факторите, които спомагат за разпространението на славата им из цялото земно кълбо.

Само няколко месеца след спечелването на „ Евровизия” АВВА се насочат на първото си европейско турне, а това е едвам началото.

Celine Dion represented which country in 1988? Comment below! #Eurovision pic.twitter.com/LbcnMRimLw
— LGBT Hinckley (@LGBThinckley) 16 май 2019 година
Селин Дион

Много хора даже не знаят, че в зората на своята кариера Селин Дион е взела участие и спечелила „ Евровизия”.

Това се случва на 30 април 1988г. в Дъблин, Ирландия. Селин показва Швейцария с песента Ne partez pas sans moi („ Не тръгвай без мен”). Тогава тя е едвам на 20г.

След присъединяване на сцената на „ Евровизия” събитията се подреждат в щастлива настройка за Селин Дион и нейната популярност придобива международни мащаби.

Тя е и последният победител за Швейцария в историята на състезанието.

25 anni fa a Zagabria: il 5 maggio 1990 Toto Cutugno vinceva il nostro 2° #Eurovision Song Contest con «Insieme:1992» pic.twitter.com/6ouYh1jBmo
— Eurovision Rai (@EurovisionRai) 5 май 2015 година
Тото Кутуньо

Кой, в случай че не Тото Кутуньо? Легендарен реализатор освен за европейската, само че и за международната сцена, оставил зад себе си непреходни песни.

За разлика от предходните актьори Тото Кутуньо се явява на „ Евровизия”, като към този момент от дълго време е прочут на публиката. Може би това способства за неговата безапелационна победа през 1990г.

Песента, която извършва той, е Insieme: 1992 („ Заедно: 1992”), чийто композитор и създател е той самият. Той е вторият и финален победител за Италия на песенния конкурс.
 Елена Папаризу
Елена Папаризу

Елена Папаризу е една от най-обичаните музикални звезди на Балканите, а през 2005г. съумява да завоюва сърцата и на цяла Европа и се трансформира в първия победител за Гърция на „ Евровизия”.

Всъщност това не е първото присъединяване на Елена на състезанието. Тя се явява и през 2001г., само че тогава се подрежда на третото място, което до оня миг също е най-хубавият резултат, който Гърция в миналото е постигала.

My number one („ Моят номер едно”) се трансформира в същинска сензация из цяла Европа. Елена печели 50-тото издание на състезанието изрично, а 10 страни ѝ дават оптималната оценка от 12 точки.

Победата ѝ на „ Евровизия” провокира същински възторг в Гърция и малко след оповестяването ѝ за победител хората излизат по улиците на Атина и стартират да честват.

Тази вечер ще се организира финалът на 64-тото издание на състезанието в Тел Авив, Израел.

На сцената по време на интервалните актове ще има специфични посетители, в това число поп дивата Мадона и спечелилият от 2014г. – Кончита Вурст.

Във финала присъединяване ще вземат общо 26 страни. Финалът на „ Евровизия” 2019г. се чака да бъде един от най-оспорваните спрямо предходните години, а огромните любимци за първото място са Холандия, Австралия, Швеция, Русия, Швейцария, Италия и Франция.

По тематиката  Драматична нощ: ясни са всички финалисти на „ Евровизия ” Драматична нощ: ясни са всички финалисти на „ Евровизия ”  Хакерски офанзиви, изненади и смях - реакциите след първата вечер на „ Евровизия ” Хакерски офанзиви, изненади и смях - реакциите след първата вечер на „ Евровизия ”  Огнени, диви, разнообразни – ето ги първите финалисти на „ Евровизия ” Огнени, диви, разнообразни – ето ги първите финалисти на „ Евровизия ”  Най-шокиращите осъществявания на сцената на „ Евровизия ” Най-шокиращите осъществявания на сцената на „ Евровизия ”

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ванеса Николова евровизия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Огромна повреда, Русия спря петрола за Европа през „ Дружба” <br>
Огромна повреда, Русия спря петрола за Европа през „ Дружба”
 <br> Алпинистът Иван Томов почина в Хималаите <br>
Алпинистът Иван Томов почина в Хималаите
 Последният смях на Путин Последният смях на Путин  <br> <strong> Смут </strong> в норвежкия кралски двор: <strong> в кого е влюбена принцесата? </strong> <br>
Смут в норвежкия кралски двор: в кого е влюбена принцесата?
За дома  CashCredit  Свежи хрумвания за пресен дом Свежи хрумвания за пресен дом  <p>Как да почистим качествено кухнята - <strong>съвети от специалист</strong></p> Как да почистим качествено кухнята - препоръки от експерт.box-CashCredit { margin: 50px 0; }.box-CashCredit img { width: 100%; height: auto; }.box-CashCredit.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-CashCredit.box-content { border: 9px solid #316fa0; }  1 Ръка за ръка: Пенелопе Крус и Антонио Бандерас в Кан (СНИМКИ)  1 Заблудите за храните, в които всички повярвахме (ВИДЕО)  1 На аления килим: Джордж Клуни, прелестната Амал и чаровната му тъща (СНИМКИ)  1 Кейт в ефирна рокля за съвсем $2,000, своеволен вятър разкри изящните ѝ крайници (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  Ръка за ръка: Пенелопе Крус и Антонио Бандерас в Кан (СНИМКИ) Ръка за ръка: Пенелопе Крус и Антонио Бандерас в Кан (СНИМКИ)  Заблудите за храните, в които всички повярвахме (ВИДЕО) Заблудите за храните, в които всички повярвахме (ВИДЕО)  На аления килим: Джордж Клуни, прелестната Амал и чаровната му тъща (СНИМКИ) На аления килим: Джордж Клуни, прелестната Амал и чаровната му тъща (СНИМКИ)  Кейт в ефирна рокля за съвсем $2,000, своеволен вятър разкри изящните ѝ крайници (СНИМКИ) Кейт в ефирна рокля за съвсем $2,000, своеволен вятър разкри изящните ѝ крайници (СНИМКИ) Последни  <p><strong>Тото Кутуньо, АВВА</strong> и другите звезди, печелили <strong>&bdquo;Евровизия&rdquo;</strong></p> Тото Кутуньо, АВВА и другите звезди, печелили...  Хайнц-Кристиан Щрахе Правителството в Австрия разтърсено от скандал с съветска...  <p>Гл. секретар на Министерство на вътрешните работи: Открито е оръжие, Зайков е в района</p> Гл. секретар на Министерство на вътрешните работи: Открито е оръжие, Зайков е в региона  Очаква ни безоблачен уикенд, вижте къде ще превали Очаква ни безоблачен уикенд, вижте къде ще превали  <p>Тази нощ музеите работят, входът е безплатен</p> Тази нощ музеите работят, входът е безвъзмезден  5 необикновени технологии и стартъпа от Webit 2019 5 необикновени технологии и стартъпа от Webit 2019  Как бързото вървене може да усъвършенства здравето ни Как бързото вървене може да усъвършенства здравето ни  Кейптаун Как наподобява животът в Кейптаун през днешния ден  Алексей Петров 15 години за поръчителя на атентата против Петров  От конфликта сред Иран и Съединени американски щати печели Китай От конфликта сред Иран и Съединени американски щати печели Китай  Игра на тронове Зад триумфа на сериала „ Игра на тронове&rdquo...  Емилиан Гебрев Иск за конфискация на 13 млн. лева от Гебрев и сина му  <p>Алпинистът Иван Томов почина в Хималаите</p> Алпинистът Иван Томов почина в Хималаите  <p>Тръмп отсрочи с 6 месеца удара върху немските коли</p> Тръмп отсрочи с 6 месеца удара върху немските коли  Ало измамите са за 23 млн. лева за 3 години Ало измамите са за 23 млн. лева за 3 години  <p>&bdquo;Национална финансиада&ldquo; завоюва влиятелна първа награда</p> „ Национална финансиада “ завоюва влиятелна...  <p>Намериха тяло на млада жена в София, вързана</p> Намериха тяло на млада жена в София, вързана  Разследване на NOVA демонстрира незаконна скица за издаване на ТЕЛК-ове Разследване на NOVA демонстрира незаконна скица за издаване...  <p>Големите очаквания -&nbsp;<strong>30 години по-късно</strong> (СНИМКИ)</p> Големите очаквания - 30 години по-късно (СНИМКИ)  Провал на договарянията и нови незнайни пред Брекзит Провал на договарянията и нови незнайни пред Брекзит Всичко от през днешния ден Виц на деня Съдията отброява на нокаутиран боксьор, а една баба от публиката се провиква: - Не се хаби, момче! Тоя няма да стане, познавам го от рейса! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Хосе Карерас събра хиляди българи на последния си концерт на Балканите (ВИДЕО)  Десислава Радева гневна на немски транспортьор, ГЕРБ реагираха  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  Млади българи вземат решение казуса с паркирането в София  Къде в София всяка събота се случва знамение Къде в София всяка събота се случва знамение  Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните Водещи вести  Очаква ни безоблачен уикенд, вижте къде ще превали Очаква ни безоблачен уикенд, вижте къде ще превали  Хайнц-Кристиан Щрахе
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР