Любопитно Най-добрите и най-лошите хранителни режими за 2020 г. Ето

...
Любопитно Най-добрите и най-лошите хранителни режими за 2020 г. Ето
Коментари Харесай

Най-добрите и най-лошите хранителни режими за 2020 г.

Любопитно Най-добрите и най-лошите хранителни режими за 2020 година Ето какво поучават специалистите  Ванеса Николова 6 януари 2020, 07:29  Най-добрите и най-лошите хранителни режими за 2020 година
Най-добрите и най-лошите хранителни режими за 2020 година
 Не сте подозирали за тези свойства на индийското орехче
Не сте подозирали за тези свойства на индийското орехче
 Класическа салата Цезар
Класическа салата Цезар
 Кой хакна профилите на Марая Кери и други звезди в Туитър
Кой хакна профилите на Марая Кери и други звезди в Туитър
 Утре е огромен празник, какво би трябвало да знаем
Утре е огромен празник, какво би трябвало да знаем
 Природният антибиотик, който унищожава бактериите
Природният антибиотик, който унищожава бактериите
 Писмо на Т. С. Елиът дава детайлности за връзката му с негова муза
Писмо на Т. С. Елиът дава детайлности за връзката му с негова муза
 Камерън Диас стана майка
Камерън Диас стана майка

ой победи в борбата на питателните режими за 2020 година?

За трета година поред отпред на класацията на U.S. News & World Report излиза средиземноморската диета.

Списъкът с най-здравословните хранителни режими излиза към този момент за десета година.

„ Факторите, които дефинират спечелилия, са салдото на питателните субстанции, устойчивостта, вкусовите качества, какъв брой подобаващ е режимът за фамилии, както и какъв брой е здравословен”, споделя доктор Дейвид Катц, един от членовете на журито на състезанието.

„ Не е изненада, че средиземноморската диета още веднъж е номер 1”, безапелационна е Лиса Драйер, нутриционист.

„ Тя е лесна за следване и допуска един здравословен метод на живот”, добавя тя.

Средиземноморската диета, която включва потреблението на най-много растителни артикули, печели и наградата за най-подходящ хранителен режим за здравословно хранене, най-лесен хранителен режим за осъществяване, най-хубавият хранителен режим за диабетици и най-хубавият хранителен режим, основан на растителни артикули.

Този метод на хранене допуска по-здрави кости, по-здраво сърце, занижен риск от деменция и рак на гърдата, по-дълга дълготрайност на живота, както и понижен риск от диабет и високо кръвно налягане.

Средиземноморският метод на хранене се концентрира върху ограничението на алените меса, захарта и наситените мазнини и потреблението на повече риба, богата на омега 3 мастни киселини, както и зехтин.

Червеното вино също се включва като част от този хранителен режим, само че, несъмнено, в лимитирани количества.

Подгласниците

Второто място в класацията си поделят режимите „ Даш” и флекситарианската диета. Следват диетите с имената WW, MIND, Mayo Clinic и Volumetrics.

„ Интересуваме се от такива хранителни режими, които са потвърдили своята успеваемост във времето, а не такива, които през днешния ден са тук, а на следващия ден ги няма”, споделя Анджела Хопт, редактор в U.S. News & World Report.

Хранителният режим „ Даш” нормално се предлага за намаление на кръвното налягане.

Той включва потреблението на повече плодове, зеленчуци, нискомаслени млечни артикули и ограничението на храни с наситени мазнини, както и избягването на солта.

Изследвания настояват, че следването на този хранителен режим може да намали кръвното налягане в границите на няколко седмици.

Флекситарианската диета се подрежда на второ място дружно с „ Даш”.

Нейните особености включват потреблението на пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и растителни протеини.

Това в действителност е вегетарианска диета, която обаче разрешава потреблението на месо и риба понякога.

MIND е хранителен режим, който комбинира в себе си отличителните характерност на средиземноморската диета и „ Даш”.

MIND не изисква потреблението на толкоз риба и плодове.

Средиземноморската диета и MIND са двете, при които рискът от Алцхаймер е минимален.

WW се подрежда на четвърто място в общата ранглиста, само че се подрежда преди всичко измежду режимите, които са подобаващи за събаряне на непотребни килограми.

Въпреки това обаче известността на режимът, прочут под името WW, понижава от ден на ден заради кето диетата, която става все по-голям шлагер в мрежата.

Кето диетата трансформира потреблението на въглехидрати в тематика табу.

И говорейки за кето диета…

В дъното на класацията

С риск да разочароваме всички фенове на кето диетата в общата ранглиста тя се подрежда на предпоследното 34-то място, тъкмо пред диетата на Дюкан.

И двата режима се стремят към кетоза, положение, в което тялото стартира да гори запасите си от мазнини вместо въглехидрати, които са главният източник на сила за човешкия организъм.

За да се случи това, тези диети се стремят към оптималното ограничение на приема на въглехидрати, което съгласно нутриционистите е извънредно нездравословно.

Във философията на кето диетата въглехидратите са лимитирани до 20 грама дневно, което се равнява на един дребен банан или ябълка.

Вследствие на извънредно лимитираното количество въглехидрати, включени в диетата, могат да се появят странични резултати като главоболие, гадене, виене на свят, отмалялост, изяснява Лиса Драйер.

Кето диетата заменя въглехидратите с повече протеини, мазнини и млечни артикули, като нормално се подчертава върху наситените мазнини, което може да провокира съществени проблеми със сърдечно-съдовата система.

„ Не съм обожател на кето диетата, макар че тя може да ти даде „ летящ старт”, в случай че задачата ти е свалянето на килограми”, споделя Драйер.

Може би това изяснява за какво кето диетата се подрежда на трето място измежду диетите, които оказват помощ най-вече за намаляване.

По тематиката  Какво ще се случи с тялото ни, в случай че ядем по една ябълка на ден Какво ще се случи с тялото ни, в случай че ядем по една ябълка на ден  20 знака, че не се справяте със напрежението 20 знака, че не се справяте със напрежението  5 спорта, с които най-бързо се влиза във форма 5 спорта, с които най-бързо се влиза във форма  Вместо диета: по какъв начин да излъжем апетита Вместо диета: по какъв начин да излъжем апетита

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Съединени американски щати и Иран се доближават от ден на ден до ръба Съединени американски щати и Иран се доближават от ден на ден до ръба  Директорът на дома, където умряха 24 души: Аз не се усещам отговорна Директорът на дома, където умряха 24 души: Аз не се усещам отговорна  <br> <strong> 9 секс промени </strong> за по-вълнуващ съкровен живот <br>
9 секс промени за по-вълнуващ съкровен живот
 <br> разяснява фотография на <br>
разяснява фотография на
Последни  <p><strong>Най-добрите и най-лошите</strong> диети&nbsp;за 2020 г.</p> Най-добрите и най-лошите диети за 2020 година  Жълт и оранжев код за мощен вятър, ето къде Жълт и оранжев код за мощен вятър, ето къде  Българин почина в Солун при конфликти сред агитки Българин почина в Солун при конфликти сред агитки  Явор Ненков Момчето, което избира морето. И Военноморските сили  Доналд Тръмп Тръмп заплаши Иран и Ирак  <p><strong>Богоявление е!</strong> Днес небето се отваря за желания</p> Богоявление е! Днес небето се отваря за стремежи  Зоран Миланович Хърватия има нов президент  <p>Верижна злополука затвори пътя Пловдив &ndash; Карлово</p> Верижна злополука затвори пътя Пловдив – Карлово  <p><strong>Тайната</strong> на<strong> красотата</strong> от <strong>Древен Египет</strong></p> Тайната на хубостта от Древен Египет  <p>Синдикати и работодатели: В България токът е рекордно скъп</p> Синдикати и работодатели: В България токът е рекордно...  <p><strong>Какъв е номерът на 50 Cent?</strong> Какво питат британците външното си министерство</p> Какъв е номерът на 50 Cent? Какво питат британците...  <p>Не сте подозирали за тези <strong>свойства </strong>на <strong>индийското орехче&nbsp;</strong></p> Не сте подозирали за тези свойства на индийското...  Ванга Ванга: Ще пристигна Осмият и ще подпише, ще настъпи мир  Александра Сърчаджиева Алекс Сърчаджиева: Имам прелестни хора до себе си  Класическа салата Цезар Класическа салата Цезар  <p>Кой<span style= Кой хакна профилите на Марая Кери и други звезди в...  <p>Кого ще избере Хърватия &ndash; дамата от народа или градския социалист</p> Кого ще избере Хърватия – дамата от народа или...  Ивица Дачич Ивица Дачич още веднъж избухна против България  Тялото на Касем Солеймани идва в иранския град Ахваз Ще има ли война? Съединени американски щати набелязаха 52 цели за 52 заложници...  <p>Страх от трусове на Балканите</p> Страх от трусове на Балканите Всичко от през днешния ден Виц на деня Блондинка се възмущава: – До по кое време този геноцид над българското население и просвета!? Вчера в детската градина са учили детето ми на арабски числа... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Откриха монумент на Капитан Петко челник в Борисовата градина  Хемингуей предлага: Книгите, които да прочетем  Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света  Тайната на положителния самун и препоръките по какъв начин да го съхраняваме  Френско списание от 30-те: София съвсем не е балкански град  Маги Джанаварова за „ Маскираният артист “: Най-много ме разсмя съмнение, че съм Геро Най-много ме разсмя догатката... Водещи вести  <p><strong>Богоявление е!</strong> Днес небето се отваря за желания</p> Богоявление е! Днес небето се отваря за стремежи, честваме Йордановден  Доналд Тръмп Тръмп заплаши Иран и Ирак  Жълт и оранжев код за мощен вятър, ето къде Жълт и оранжев код за мощен вятър, ето къде  Българин почина в Солун след футболно дерби Българин почина в Солун след футболно дерби  Ванга Ванга: Ще пристигна Осмият и ще подпише, ще настъпи мир  <p>Страх от трусове на Балканите</p> Страх от трусове на Балканите  Явор Ненков Момчето, което избира морето. И Военноморските сили
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР