Любопитно Какво не знаем за младите тенори IL VOLO, които

...
Любопитно Какво не знаем за младите тенори IL VOLO, които
Коментари Харесай

Какво не знаем за младите тенори IL VOLO, които до дни пристигат в България

Любопитно Какво не знаем за младите тенори IL VOLO, които до дни идват в България Няколко любопитни фактa  Ванеса Николова 10 септември 2019, 12:40  Какво не знаем за младите тенори IL VOLO, които до дни идват в България
аричат ги момчетата с божествени гласове и към този момент са приети за наследници на тримата тенори.

Музиката им, която варира от класическа опера до евъргрийни и поп, тяхната грациозност и чаровно наличие на сцената притеглят почитатели от всевъзможни възрасти.

Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето, или триото Il Volo , означават със международно турне своя 10-годишен празник на сцената.

Ще ги забележим на 16 септември във Варна и на 18 септември в София.

Какво, обаче, не знаем за новите трима тенори - Il Volo?

Те са единствените италиански актьори, поканени от Куинси Джонс през 2010г. да вземат присъединяване в We Are The World For Haiti дружно с 80 международни звезди, в това число Боно от U2, Лейди Гага, Карлос Сантана, Енрике Инглесиас, Селин Дион, Will.i.am от Black Eyed Peas.

Момчетата са любимци са на папата.

През 2013г. вземат участие в коледния концерт в базиликата в Асизи след божествената литургия, отслужена от папа Франциск.

През 2014г. пеят на благотворителния концерт в Италианския сенат в Palazzo Madama след папската благословия от площад „ Сан Пиетро”.

През януари тази година пък извършиха своята Ave Maria пред едномилионна аудитория на Кампо Сан Хуан Пабло II в Панама на 36-ия Световен ден на младежта.

Дебютният им албум Il Volo (2010г.) има платинен документ и влиза в американската ранглиста на Billboard Top Ten. Следват още четири платинени албума за десетгодишната им кариера.

Заедно с Барбара Стрейзанд през 2012г. вършат турне от 12 концерта в Съединени американски щати и Канада.

Във втория им албум We Are Love (2012г.) присъединяване взимат обичаните от публиката Пласидо Доминго и Ерос Рамацоти.

View this post on Instagram
A post shared by Il Volo (@ilvolomusic) on Jul 30, 2019 at 8:33am PDT

И тримата са от дребни градчета в разнообразни елементи на Италия. Пиеро и Иняцио са сицилианци по генезис. Иняцио е израснал в Марсала, а Пиеро е роден в град Наро, провинция Агридженто.

Джанлука пък живее като дете в Монтепагано, малко село край Розето дел Абруци. И тримата не порастват в музикални фамилии, само че пък пеят още от деца. От ранна възраст вземат участие в музикални фестивали по родните си места.

Техен основател и наставник е известният италиански продуцент Микеле Торпедине. Открива ги през 2009г. в музикалното шоу „ Ti Lascio Una Canzone” и взема решение да съчетае неповторимите им гласове в трио, което да покори международните подиуми.

View this post on Instagram
A post shared by Il Volo (@ilvolomusic) on Jul 15, 2019 at 9:08am PDT

Торпедине е работил за едни от най-големите имена на италианската сцена - Zucchero, Лоредана Берте, Пино Даниеле, Giorgia и Андреа Бочели.

За първия им концерт в New York’s Radio City Music Hall през 2013г. първите 1 600 места се разпродават за 8 часа, а целият концерт - за няколко дни.

Той поставя началото на огромно турне с 50 разпродадени концерта в Съединени американски щати, Канада, Централна и Южна Америка и утвърждава Il Volo като международни звезди на поп-операта.

„ Notte Magica – трибют на тримата тенори” е величествен концерт през 2017г., който Il Volo изнасят на площад „ Санта Кроче “ във Флоренция.

View this post on Instagram
A post shared by Il Volo (@ilvolomusic) on May 15, 2019 at 1:24am PDT

Специален посетител е Пласидо Доминго – техен обожател и подстрекател, който взима диригентската палка, с цел да открие събитието. Концертът е сниман на филм и излъчен в над 500 кина в Италия и по целия свят. С Notte Magica беше и първото посещение на триото в София през 2017г.

Автор на текста на едно от частите им - Musica Che Resta, е Джана Нанини. С тази ария Il Volo анонсираха юбилейния си албум Musica и едноименното международно турне, и взеха присъединяване в 69-тото издание на музикалния фестивал Санремо.

Il Volo идват за повторно в България по покана на продуцентска компания BG Sound Stage.

Концертите им са на 16 септември в ДКС във Варна и на 18 септември в София , в Арена Армеец . Билети се продават в системата на Ивентим и на касите на съответните зали.

View this post on Instagram
A post shared by Il Volo (@ilvolomusic) on May 13, 2019 at 9:16am PDT

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР