Любопитно Изложбата Шрифтът на Пловдив“, представя шрифтовата фамилия Plovdiv Typeface

...
Любопитно Изложбата Шрифтът на Пловдив“, представя шрифтовата фамилия Plovdiv Typeface
Коментари Харесай

Изложбата Шрифтът на Пловдив“, представя шрифтовата фамилия Plovdiv Typeface

Любопитно Изложбата „ Шрифтът на Пловдив “, показва шрифтовата фамилия Plovdiv Typeface От 28 ноември 2019 година на площад Римски стадион в центъра на Пловдив създателите на плана показват стадиите от развиването на плана в изложбата „ Шрифтът на Пловдив “ 29 ноември 2019, 13:08  Изложбата „ Шрифтът на Пловдив “, показва шрифтовата фамилия Plovdiv Typeface Източник: Студио Пункт
ловдив е първият град със лична шрифтова фамилия, въодушевена и основана въз основата на почерците на неговите жители и другари. След нейното публично издание на уеб страницата plovdivtypeface.com на 1 ноември в Деня на националните будителите всички ние можем да свалим гратис и да използваме свободно седемте шрифта на PlovdivTypeface.

От 28 ноември 2019 година на площад Римски стадион в центъра на Пловдив създателите на плана графичното студио PUNKT и студиото за шрифтов дизайн Typedepot показват стадиите от развиването на плана в изложбата “Шрифтът на Пловдив”. С появяването на шрифтовата фамилия през 2019 година Пловдив отпразнува семейството си като първата европейска столица на културата, която написа на кирилица.

Изложбата споделя за началото на плана от 24 май в Деня на славянската книжовност, сложено със събирането на повече от 3800 почерци, методиката и резултатите от анализите на попълнените бланки, основаването на трите съществени шрифта във семейството – ръкописния Plovdiv Script, изтънчения Plovdiv Display и практичния Plovdiv Sans, както и двете специфични начертания - Plovdiv Pictograms и Plovdiv Maina Mode. Plovdiv Pictograms дава опция да играем с пиктограмите, основани като част от образната еднаквост на Пловдив 2019 и станали символни за града. Plovdiv Maina Mode пък е програмиран по този начин, че да “превежда” текстове, написани с него, на пловдивски диалект.

Авторите описват по какъв начин почеркът се развива и по какъв начин се оформя неговият темперамент както в исторически, по този начин и в самостоятелен проект.

Любопитна част от изложбата заемат и статистическите инфографики, които благодарение на достиженията на графологията вършат опит за психически портрет на пловдивчани.

Богатата текстова и образна информация на изложбата е побрана в 36 пана върху 12 триъгълни призми, проектирани и основани по този начин, че дават опция за инсталиране както на закрити, по този начин и на открити публични пространства.

Идеята е в бъдеще изложбата да направи самобитно “турне” из града - на други знакови за Пловдив места – библиотека, градски паркове, търговски центрове и несъмнено в кварталите, като по този начин се върне назад измежду хората, от които е въодушевена.

Plovdiv Typeface е първият по рода си градски шрифт за свободно прилагане, основан особено за Пловдив. Целта му е да сътвори безвъзмезден за прилагане шрифт, въодушевен от характера на пловдивчани, който да остане като част от наследството на Пловдив 2019 и да бъде припознат и употребен от пловдивчани като част от градската еднаквост.

Шрифтовата фамилия Plovdiv Typeface можете да изтеглите от тук:

Последвайте плана в Instagram, Фейсбук за повече информация.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Кой е виртуалният ухажор, взел 1 милион от банковата служителка Кой е виртуалният ухажор, взел 1 милион от банковата служителка  <br> Снимаха <strong> 52-годишната Памела Андерсън </strong> по бански <br>
Снимаха 52-годишната Памела Андерсън по бански
 <br> <strong> Тъмното лице на Кенеди </strong> – мафията, изневерите, лъжите <br>
Тъмното лице на Кенеди – мафията, изневерите, лъжите
 <br> <strong> Учениците на Ламбо </strong> със специфични мемоари за него <br>
Учениците на Ламбо със специфични мемоари за него
Последни  Изложбата „ Шрифтът на Пловдив “, показва шрифтовата фамилия Plovdiv Typeface Изложбата „ Шрифтът на Пловдив “, показва шрифтовата...  HAVASI Мъжът, който изуми хиляди българи (ВИДЕО)  <p>От партията на Слави: Няма такава хубава държава</p> От партията на Слави: Няма такава хубава страна  <p><span style= Как да подобрим интернет връзката у дома  <p>Купуваш си самун, получаваш <a href=бонус &ndash; картон</p> " /> Купуваш си самун, получаваш бонус – картон  <p><b>Вижте&nbsp;</b>бебето орангутан, което трогна света</p> Вижте бебето орангутан, което трогна света  <p>Пациент удря, души и наскърбява лекари и сестри&nbsp;</p> Пациент удря, души и наскърбява лекари и сестри  Тим Кук, изпълнителен шеф на Apple Apple остана без основателя на iPhone  <p>Новите налози в София &ndash; с какъв брой ще нарастне животът</p> Новите налози в София – с какъв брой ще нарастне...  <p>Амазонските <strong>пожари </strong>могат да се окажат <strong>катастрофални</strong></p> Амазонските пожари могат да се окажат пагубни  <p>Синът на <strong>Цеца Величкович</strong> подвигна грандиозна&nbsp;сватба</p> Синът на Цеца Величкович подвигна грандиозна женитба  Skoda Octavia iV Под прицел са плъг-ин хибридите  <p>Почина някогашният японски министър председател Ясухиро Накасоне</p> Почина някогашният японски министър председател Ясухиро Накасоне  Веско против близначките в борба за оцеляване в „ Игри на волята “ Веско против близначките в борба за оцеляване в „ Игри на...  <p>Как жена без кола и брошура получава актове и фишове</p> Как жена без кола и брошура получава актове и фишове  <p>Привлечете <strong>късмет през 2020 г.</strong> в дома с тези ритуали&nbsp;</p> Привлечете шанс през 2020 година в дома с тези...  <p>Ледена статуя размени Борис Джонсън в дебат</p> Ледена статуя размени Борис Джонсън в спор  <p>Перник на митинг, Аврамова дава отговор за водната криза</p> Перник на митинг, Аврамова дава отговор за водната рецесия  <p><strong>За здрав имунитет:</strong> напитката, която се оправя с всички вируси</p> За здрав имунитет: напитката, която се оправя с всички...  Мартин Кейнинг "Гардиън " с екстаз за българския фолклор Всичко от през днешния ден Виц на деня - Какви са проектите ви за есента? - Ще пия ракия. - Прощавайте, само че вие по този начин отговорихте и за проектите си за лятото? - Не… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българското разпятие, което изумява света (СНИМКИ)  Култовите реплики на Ламбо – от екрана и отвън него  Българката, която очарова света с гения си (ВИДЕО)  Крадец избра неверната къща, попадна на 82-годишна културистка  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ)  Истината зад именитите песни на Queen Водещи вести  <p>От партията на Слави: Няма такава хубава държава</p> От партията на Слави: Няма такава хубава страна  <p>Как жена без кола и брошура получава актове и фишове</p> Как жена без кола и брошура получава актове и фишове  <p>Новите налози в София &ndash; с какъв брой ще нарастне животът</p> Новите налози в София – с какъв брой ще нарастне животът  <p>Купуваш си самун, получаваш <a href=бонус &ndash; картон</p> " /> Купуваш си самун, получаваш
бонус – картон  <p>Перник на митинг, Аврамова дава отговор за водната криза</p> Перник на митинг, Аврамова дава отговор за водната рецесия  <p><strong>10 ястия от Балканите</strong>, на които не можем да устоим</p> 10 ястия от Балканите, на които не можем да устоим  <p><strong>За здрав имунитет:</strong> напитката, която се оправя с всички вируси</p> За здрав имунитет: напитката, която се оправя с всички вируси  HAVASI Неповторимият Хаваши омагьоса българската аудитория с гения си  <p><span style= Как да подобрим интернет връзката у дома  <p>Синът на <strong>Цеца Величкович</strong> подвигна грандиозна&nbsp;сватба</p> Синът на Цеца Величкович подвигна грандиозна женитба  <p><b>Вижте&nbsp;</b>бебето орангутан, което трогна света</p> Бебе орангутан от сериозно заплашен тип се роди в Англия  <p>Амазонските <strong>пожари </strong>могат да се окажат <strong>катастрофални</strong></p> Амазонските пожари могат да се окажат пагубни  <p>Привлечете <strong>късмет през 2020 г.</strong> в дома с тези ритуали&nbsp;</p> Привлечете шанс през 2020 година с тези ритуали  Тим Кук, изпълнителен шеф на Apple Apple остана без основателя на iPhone  Skoda Octavia iV Европейска комисия подвига мерника на плъг-ин хибридите  <p>Почина някогашният японски министър председател Ясухиро Накасоне</p> Почина някогашният японски министър председател Ясухиро Накасоне Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР