Любопитно Историите зад най-обичаните рок балади и на кого са

...
Любопитно Историите зад най-обичаните рок балади и на кого са
Коментари Харесай

Историите зад най-обичаните рок балади и на кого са посветени

Любопитно Историите зад най-обичаните рок балади и на кого са отдадени А вие знаехте ли каква е историята на обичаните ви песни?  Ванеса Николова 3 септември 2019, 13:38 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Историите зад най-обичаните рок балади и на кого са отдадени
Историите зад най-обичаните рок балади и на кого са отдадени
 Мистерия в най-старата пустиня в света
Мистерия в най-старата пустиня в света
 Ето по какъв начин е протичал денят на Ане Франк
Ето по какъв начин е протичал денят на Ане Франк
 Дъщерите на Пол Уокър и Вин Дизел трогнаха интернет със фотография
Дъщерите на Пол Уокър и Вин Дизел трогнаха интернет със фотография
 Как да бъдем щастливи в няколко лесни стъпки
Как да бъдем щастливи в няколко лесни стъпки
 Кои са триковете за хубост на нашите баби
Кои са триковете за хубост на нашите баби
 Салма Хайек преди 53-тия си рожден ден по бански
Салма Хайек преди 53-тия си рожден ден по бански
 Кои звезди гледат US Open тази година
Кои звезди гледат US Open тази година

олко постоянно, до момента в който слушате музика, се замисляте за повода, заради която е написана избрана ария?

Може би не задоволително.

Днес все по-малко реализатори пишат личните си текстове, а огромна част от тях постоянно са еднотипни.

Преди взривът на комерсиалната поп музика обаче обстановката не изглеждала по този метод. Грандиозната вълна от рок банди, която залива музикалния пазар през 70-те и 80-те години трансформира напълно образа на промишлеността за години напред.

Често хората, които не са фенове на рок музиката, си построяват неверна показва за посланията, които тя носи, и метода, по който звучи.

Днес ще си приказваме за най-популярните и обичани рок балади, историята зад тяхното написване, както и на кого в действителност са отдадени.



Deep Purple - Child in time (1970г.)

Самият Ларс Улрих, създателят на хитовата група „ Металика”, споделя, че парчето Child in time е една от обичаните му песни.

„ Баща ми ме заведе на концерт на Deep Purple, когато бях на 9г. Това промени живота ми”, споделя Улрих.

Днес множеството песни, които надвишават 3-4 минути се дефинират като скучни и тягостни за слушане.

Продължителността на Child in time е цели 10 минути, само че бъдете сигурни, че нито за секунда няма да се зачудите дали да спрете парчето по средата, тъй като ви е досадило.

Хитовата балада на Deep Purple е отдадена на Студената война, на Берлинската стена и всичко тези загради, които хората поставят между тях.



Judas Priest - Beyond the realms of death (1978г.)

Само по време на първите няколко секунди от песента можем да усетим основата, върху която градят своите шлагери някои от най-великите рок групи на 80-те, споделят музикални критици.

Beyond the realms of death, написана от самия вокалист на групата – Роб Халфорд, споделя за човек, който минава през депресията, и обезверено се пробва да откри път към по-нормален живот.

През 1990г. двама татковци, чиито деца са се самоубили, настояват пред съда, че точно песента на Judas Priest ги е предизвикала да пристъпят към това деяние.

Тогава Роб Халфорд изяснява, че посланието, което носи Beyond the realms of death е тъкмо противоположното и задачата на парчето е да откъсва хората от сходни саморазрушителни мисли.



Ozzy Osbourne - Goodbye to romance (1980г.)

Тази балада е толкоз обичана освен поради музикалните си качества, а и заради обстоятелството, че е един от дребното случаи, в които имаме опцията да забележим една по-мека и сензитивна страна на Озбърн.

Дали Goodbye to romance е отдадена на някоя трагична любовна история?

Почти. В своята балади Ози споделя историята си с Black Sabbath и за това по какъв начин е бил изритан от бандата.

„ Бях кралят, бях и палячото”, пее той.

„ Казах довиждане на любовта, довиждане на приятелите, довиждане на предишното.

Сега още веднъж съм свободен”, споделя се още в песента.



Scorpions - Still loving you (1984г.)

Немската рок група Scorpions постоянно е печелила, когато е залагала на баладите (Wind of change, Always somewhere и Holiday са единствено част от примерите), само че Still loving you без подозрение е най-успешната от всички.

Still loving you съдържа всички нужни детайли за един шлагер.

Песента добива толкоз огромна известност, че в едно изявление след концерт във Франция локални публицисти питат членовете на групата дали са наясно, че бейби взривът в страната от същата година е реалност с помощта на тяхната балада.

Текстът на Still loving you е подобен, че всеки, преминаващ през някаква любовна драма би могъл да се припознае в него. Но дали зад него не стои някаква персонална история?

Китаристът на групата и съавтор на песента Рудолф Шенкер споделя, че подтекстът е по-скоро общоприет, в сравнение с персонален:

„ Песента споделя за двама влюбени, които знаят, че всичко е завършило, само че все пак желаят да опитат още веднъж. Това е към този момент разказвана история. Не сме разкрили топлата вода. Работата ни е да споделя към този момент познати истории посредством нашата музика”.



Whitesnake - Is this love? (1987г.)

Много любовни истории са се родили под звуците точно на това парче.

Любопитно е, че Is this love е била предопределена за Тина Търнър. Поне това е била първичната концепция, до момента в който Дейвид Ковърдейл композира парчето.

Веднъж, до момента в който Ковърдейл свири парчето на пианото, китаристът на групата Джон Сайкс го чува и пита каква е тази ария.

Ковърдейл му дава отговор: „ Не е за нас”, само че откакто Сайкс се включва с китарата, двамата осъзнават, че това парче идеално пасва на Whitesnake.



Guns N'Roses - Sweet child O' Mine (1988г.)

Дори и хората, които споделят, че не харесват рок музиката, най-малко един път са чествали под звуците на този шлагер.

Макар че излиза преди цели 31г. Sweet child O' Mine продължава да е все толкоз настояща, като видеото към песента има съвсем 1 милиарда гледания в най-голямата платформа за виодеосподеляне.

Специфичният вокал на Аксел Роуз, както и безупречната игра с китара на Слаш и другите двама китаристи – Дъф Маккагън и Изи Страдлин, подкрепяни от Стивън Адлър на барабаните, способстват за триумфа на това парче и до през днешния ден.

По думи на китариста Дъф Маккагън музиката към песента пристигнала като инцидентна концепция и я написали за към 5 минути.

Текстът обаче има своята история. Аксел посвещава Sweet child O' Mine на тогавашната си половинка Ерин Евърли, щерка на Дон Евърли от именитите Everly Brothers.

Ерин взе участие и във формалното видео към песента.



Metallica - Nothing else matters (1992г.)

Макар Nothing else matters да е едно от най-успешните части на „ Металика” то и до през днешния ден разделя почитател базата на американската група на две.

Когато Nothing else matters се появява за пръв път на бял свят, феновете на бандата се усещат предадени, тъй като техните идоли бягат от своя характерен жанр.

Истината обаче е, че тази балада отваря доста порти на американската група към по-широката аудитория, което ги трансформира в международни звезди.

Джеймс Хетфилд, който е създател на текста, споделя, че е написал песента, мислейки си за своя някогашна половинка.

Когато обаче Хетфилд осъзнава, че парчето се трансформира в голям шлагер споделя следното:

Nothing else matters („ Нищо друго няма значение”) е отдадена на нашите почитатели, тъй като нищо с изключение на тях няма значение”.



Aerosmith – Cryin (1993г.)

Cryin е едно от частите, които трансформират Aerosmith в международна сензация през 90-те години на предишния век.

Вокалистът Стивън Тайлър и китаристът Джо Пери композират музиката, а за текста им оказва помощ Тейлър Роудс, който е писал песни и за Селин Дион.

Това изяснява до някаква степен сладникавото звучене на Cryin.

Някои музикални критици настояват, че песента разказва историята на Стивън Тайлър с опиатите.

По тематиката  20 000 души пяха дружно с рок легендите Whitesnake в Пловдив 20 000 души пяха дружно с рок легендите Whitesnake в Пловдив  Сър Пол Маккартни: една легенда на 77г. Сър Пол Маккартни: една легенда на 77г.  Как се трансформираха разбивачите на женски сърца от 80-те? Как се трансформираха разбивачите на женски сърца от 80-те?  Днес се е родило неприятното момче на рока Днес се е родило неприятното момче на рока

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> За първи път Григор Димитров на четвъртфинал в Съединени американски щати <br>
За първи път Григор Димитров на четвъртфинал в Съединени американски щати
 Дориан към този момент взима жертви. Българка във Флорида: Има напрежение Дориан към този момент взима жертви. Българка във Флорида: Има напрежение  <br> <strong> Приказни кътчета </strong>, които не знаете, че се намират в <strong> Европа </strong> <br>
Приказни кътчета , които не знаете, че се намират в Европа
 <br> <strong> 10 признака </strong>, които демонстрират, че <strong> не </strong> се храним добре <br>
10 признака , които демонстрират, че не се храним добре
Последни  <p>Историите зад <strong>най-обичаните рок балади</strong> и на кого са <strong>посветени&nbsp;</strong></p> Историите зад най-обичаните рок балади и на кого са...  <p>АПИ: Няма никакъв проблем с колоните на Автомагистрала &bdquo;Струма&rdquo;</p> АПИ: Няма никакъв проблем с колоните на Автомагистрала...  Корнелия Нинова Българска социалистическа партия внесе промени в Наказателен кодекс поради закононарушенията в Сотиря  принцеса шарлот Какво ще учи принцеса Шарлот  Избери най-големия корпоративен донор у нас Избери най-големия корпоративен донор у нас  Осем възпитаници бяха убити в първия образователен ден в Китай Осем възпитаници бяха убити в първия образователен ден в Китай  <p>Стойчев против Харизанов: Кой ще победи в София</p> Стойчев против Харизанов: Кой ще победи в София  <p>Мистерия в най-старата пустиня в света</p> Мистерия в най-старата пустиня в света  LoveGuide с обръщение: Лекарите знаят повече от Гугъл LoveGuide с обръщение: Лекарите знаят повече от Гугъл  <p style= Ето по какъв начин е протичал денят на Ане Франк  <p>Дъщерите на <span style= Дъщерите на Пол Уокър и Вин Дизел трогнаха интернет със...  <p>Няколко хрумвания за <strong>уютен образователен кът</strong> у дома</p> Няколко хрумвания за комфортен образователен ъгъл вкъщи  Двама души починаха при тежка злополука с мотор Двама души починаха при тежка злополука с мотор  Бойко Борисов Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман  <p>Димитър Николов: ГЕРБ ще завоюва София</p> Димитър Николов: ГЕРБ ще завоюва София  Борис Джонсън Джонсън: Избори на 14 октомври, в случай че има отсрочване на...  Хората, които идват до винарната на Анна минават половината земно кълбо, с цел да опитат усета на българското вино Българското вино, поради което идват хора от целия свят  <p>Ураганът &bdquo;Дориан&rdquo; ще обърка времето над България</p> Ураганът „ Дориан” ще обърка времето над...  KIA XCeed KIA включи XCeed и Ceed SW в контакта  Лидерът на Хонконг с конференция след изминал запис Лидерът на Хонконг с конференция след изминал запис Всичко от през днешния ден Виц на деня - Здравейте, това БНР ли е? - Да, кажете... - И в този момент всички ме слушат? - Да, в ефир сте! - И в магазините, и… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан  Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер  DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света  5 години без писателя на вярата 5 години без писателя на вярата  Даяна и нейната  Ивет Лалова с следващ триумф Водещи вести  Бойко Борисов Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман  <p>Ураганът &bdquo;Дориан&rdquo; ще обърка времето над България</p> Ураганът „ Дориан ” ще обърка времето над България  Откриха мъртъв изчезналия във Варна мъж Откриха мъртъв изчезналия във Варна мъж  Двама души починаха при тежка злополука с мотор Двама души починаха при тежка злополука с мотор

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР