Любопитно 3 рецепти, богати на протеин За да ви докажем,

...
Любопитно 3 рецепти, богати на протеин За да ви докажем,
Коментари Харесай

3 рецепти, богати на протеин

Любопитно 3 предписания, богати на протеин За да ви потвърдим, че храната може да е по едно и също време вкусна и потребна  Александра Грамова 13 октомври 2019, 14:27  3 предписания, богати на протеин
3 предписания, богати на протеин
 Зеленчукът - витаминозна бомба за мъжете
Зеленчукът - витаминозна бомба за мъжете
 Понеделник в
Понеделник в " Игри на волята ": Едно от племената изчезва
 На сафари в Кения
На сафари в Кения
 Гърленски храм-кладенец - едно изумително място до София
Гърленски храм-кладенец - едно изумително място до София
 10 карти от древността до през днешния ден, които трансформираха света
10 карти от древността до през днешния ден, които трансформираха света

" Тутси " - едни шедьовър, който всеки би трябвало да гледа
 Популярни хубавици разрушават стандарти в ново уеб риалити TopQueen
Популярни хубавици разрушават стандарти в ново уеб риалити TopQueen

секи, който се пробва да се храни уравновесено и да следи вярното съответствие на макронутриентите в диетата си, знае какъв брой мъчно е набирането на белтъчини. За да ви помогнем да не ядете всеки ден обезмаслена извара, а и с цел да ви потвърдим, че храната може да е по едно и също време вкусна и потребна ви предлагаме 3 предписания, богати на протеин.

А в случай че рецептите ви се сторят прекомерно комплицирани във видеото вижте по какъв начин да си приготвите поширани яйца.
Протеинова пица
4 яйца
200 г пилешки гърди
200 г кашкавал
200 г обезмаслена извара
200 г доматено пюре
100 г маслини
50 г брашно
5 г сода бикарбонат
босилек

Яйцата се смесват с изварата и брашното. Сместа би трябвало да има консистенци на тесто за кекс. Разстила се в намазнена тава. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 5-10 мин.

Месото се нарязва на ситни късчета. Маслините се нарязват на кръгчета.

Блатът се намазва с доматено пюре. Останалите артикули са подреждат отмерено. Малко преди пицата да е подготвена се поръсва с кашкавал.
Сьомга със салата от алено цвекло
800 г филе от сьомга (с кожа)
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на усет
за соса:
100 г заквасена сметана
4 стръка копър
2 с. л. сок от лимон
2 ч. л. настърган хрян
сол на усет
за салатата:
600 г алено цвекло
100 г перлен ечемик
50 г спанак
80 мл зехтин
2 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. дижонска горчица
1/4 ч. л. ким
сол и черен пипер на усет

Цвеклото се измива и всяка глава се поставя върху парче алуминиево фолио. Залива се с малко от зехтина, овкусява със сол и черен пипер и се увива добре във фолиото. Поставя се в тава, налива се един пръст вода и се пече към час в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.

След това се обелва и се нарязва на кубчета. Перленият ечемик се сварява във вода и се отцежда. В купа се разбъркват горчицата, оцетът, кимът и останалият зехтин.

В огромна купа се смесват ечемикът, цвеклото, спанакът, налива се дресингът и се разбърква. Копърът се наситнява и се смесва със сметаната, сока от лимон, хряна и сол на усет.

Сьомгата се почиства (от люспите и костиците) и се нарязва на 4 идентични части. Овкусява се със сол и черен пипер. Върху кожата се вършат прорези.

Филетата се пържат в зехтин с кожата надолу, като леко се притискат, с цел да не се нагъват. Щом кожата стане златиста и хрупкава, се обръщат. Добавят се маслото и смачкани скилидки чесън. Готви се до златисто. Сервира се със салатата и соса.
Патладжанена фритата
1 патладжан (средно голям)
2 скилидки чесън
1 алена чушка
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
6 яйца
150 г сирене „ Чедър “
50 мл зехтин
1 с. л. люта паста „ Хариса “
сол и черен пипер на усет

Патладжанът се обелва, нарязва се на кубчета, посолява се и се оставя да се отцеди от горчивата течност. След това се измива и се подсушава.

Лукът се реже на полумесеци, чушката – на кубчета, а чесънът и магданозът се наситняват. Яйцата се разрушават със сол, черен пипер, лютата паста „ Хариса “ и магданоза.

Патладжаните се пържат в зехтина до златисто, след което се изваждат върху кухненска хартия, с цел да се отцедят от непотребната лой. В същия съд се запържват лукът, чушките и чесънът. Връщат се патладжаните.

Наливат се разрушените яйца. Добавя се и нарязаното на кубчета сирене. Съдът се поставя за 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), до момента в който фритатата се запече добре. Изважда се и се сервира.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР