Любопитни факти, свързани с българското участие на новия отборен турнир

...
Любопитни факти, свързани с българското участие на новия отборен турнир
Коментари Харесай

Григор Димитров платил всички разноски на ATP Cup?

Любопитни обстоятелства, свързани с българското присъединяване на новия екипен шампионат Atp Cup, излязоха на ярко. Те бяха оповестени от страницата "Българолюбие " във Фейсбук, която има към 2000 почитатели.

Според "Българолюбие ", Българската тенис федерация е отказала да прати наш тим на шампионата, защото е счела, че не си заслужава да се харчат средства за него. Капитанът на отбора ни Григор Димитров самичък е финансирал престоя и присъединяване на всички родни представители, като се е погрижил нищо да не липсва на момчетата. Тук би трябвало да се означи, че уредниците на шампионата покриват част от разноските, само че надалеч не всички.

Твърди се още, че триумфите, които записахме - отборни победи над Англия и Молдова, самостоятелните 2 триумфа на Димитър Кузманов и успехите на Григор Димитров над Дани Еванс и Раду Албот, са реализирани под напътствията на персоналния треньор на първата ни ракета. Той е давал упътвания на играчите ни, защото федерацията е отказала да пусне и треньор в Австралия, даже и Димитров да е желал да поеме и неговите разходи.

Ето какво гласи целият пост на страницата:

ЛИЦЕМЕРИЕТО ЗАД УСПЕХА

Вчера България завърши присъединяване си на тенис шампионата ATP Cup в Австралия. Тази година той се организира за пръв път, като в него взеха присъединяване 24 страни от целия свят. Единственият метод дадена нация да бъде включена е посредством покана от уредниците. Е, България получи такава покана. България взе участие. Но точно тук сред тези две фрази се крият обстоятелства, непознати за необятната общност.

След като получава поканата, родната федерация по тенис я отхвърля. Можете ли да познаете за какво? Защото отхвърля да финансира престоя на тима ни. Преценява, че няма потребност да бъдат харчени пари за сходни шампионати. Как тогава играхме?

Нека първо създадем малко обобщение на представянето ни. Нашите момчета надминаха упованията. Победихме един от главните любимци Англия и изрично надделяхме над Молдова. Григор Димитров показваше големия си гений, а младите лъвчета около него направиха по този начин, че света да заприказва за тях. Григор играеше своите мачове, а незабавно след тях оставаше на корта за мач на двойки. Излишно е да споделяме защо натоварване става въпрос. Добрите му игри отпушиха нова Гришомания у нас. Той още веднъж беше воин, национално благосъстояние и феномен на корта. В последния мач с белгийците първата ни ракета загуби (5-ти мач за 5 дни), а след това загубихме и на двойки (Григор още веднъж игра, мачът беше час след неговия) и отпаднахме. Въпреки показаните феноменални игри от целия тим, какво мислите се случи? Гришоманията се обърна като бумеранг и от воин Григор се трансформира в изменник и слаб състезател. Коментираше се, че въобще не е трябвало да бъде викан в тима, камо ли да е капитан...

Напътствия на момчетата даваше човек, който беше тотално чужд за нас и мнозина се питаха кой е. Това е немецът Кристиан Гро - персоналният треньор на Григор Димитров. След като схваща, че федерацията отхвърля финансиране първата ни ракета взима нещата в свои ръце. Със свои средства обезпечава престоя на тима ни в Австралия, тъй че нищо да не им липсва. Похвално, само че за какво Гро е треньор на тима ни? Ами, федерацията отхвърля да пусне и български експерт, макар че той също ще е на разходи на Димитров. Гришо категорично декларира пред тима, че това не желае да се разчува, с цел да не се измести фокусът от успехите и положителната игра. Обяснява им, че го прави, с цел да може да се допрян до най-големите в тениса и да добият скъп опит. Младите лъвчета обаче с половин уста разкриха обстановката, впечатлени от великодушието на капитана и старанието му нищо да не им липсва.

Българската федерация по тенис не разкри нищо по тематиката. Успехите ни в Австралия бяха и нейни триумфи. Гришо пък още веднъж се радваше на родната обич само след успехите. А най-после, откакто беше оплют, безшумно се отдръпна без да каже нито дума..

Благодарим ти, Григоре!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР