Любомир Яков от хисарското с. Красново, който през 2021 г.

...
Любомир Яков от хисарското с. Красново, който през 2021 г.
Коментари Харесай

Осъдиха ефективно на затвор младежа заплашвал Ива Митева

Любомир Яков от хисарското с. Красново, който през 2021 година няколко пъти заплаши Ива Митева, а един път и Бойко Борисов, отива в пандиза дейно.

Това излиза наяве от известие на Софийската районна прокуратура, която се похвали с издействаната присъда - 7 месеца и половина, които той следва да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим.

Всъщност прокурорите са постигнали съглашение след цялостни признания от виновника.
За какъв нарушител става въпрос
Яков безусловно пощури силите на реда по време на наситената с неколкократни избори 2021-а, като непрестанно отправяше закани от едно и също място - старозагорски компютърен клуб, и от личния си имейл. Не е изключително учудващо, че освен това състояние незабавно го и редовно ловяха.

След като районният съд в София (заради характера на заплашваните лица!) явно реши за какъв човек става въпрос, пусна Яков да си върви у дома. Мярката бе " домакински арест ".

После обаче службите изпаднаха в лек потрес, тъй като на 9 септември той не се яви пред втората инстанция и не го откриха на адреса му - както и на никое място другаде. И по този начин се води, че си е нарушил мярката за неотклонение.

Мистерията се оказа лесна за разгадаване: след изговаряне на мярката домакински арест, Яков си бе тръгнал пешком от София към Красново да я изтърпи при баба си - както му е указал съдът.

Така той се оказа още веднъж задържан (между другото - в същия компютърен клуб), а в средата на октомври получи наказване пробация за период от три години и на 200 часа общественополезен труд.

26-годишният Яков обаче продължи да заплашва Митева.

Което съгласно закона към този момент му донесе обвиняване " в изискванията на продължавано закононарушение и на рисков рецидив ". Така не е учудващо, че статистиката е усъвършенствана с още една реализирана неоправдателна присъда и още един рисков нарушител ще лежи в пандиза.
Ето и прокурорското прессъобщение:
По обвиняване на Софийска районна прокуратура на затвор е наказан Л.Я., заканил се с ликвидиране на ръководителя на 46-ото Народно заседание и на някогашния министър председател на Република България

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е наказан 26-годишният Л.Я., който в изискванията на продължавано закононарушение се е заканил с ликвидиране на ръководителя на 46-ото Народно заседание и на някогашния министър председател на Република България.
На 24.10.2021 година след 22 часа в гр. Варна, обвиненият Л.Я. изпратил две известия на имейла на Министерство на правораздаването, в които написал, че има револвер и ще убие ръководителя на 46-ото Народно заседание.

На 25.10.2021 година още веднъж след 22 часа в гр. София, от персоналната си е-поща Л.Я. изпратил имейл на е-поща на Министерство на правораздаването, в който написал, че ще убие някогашния министър председател на Република България.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 144, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

Обвиняемият е признал виновността си и след утвърдено от Софийски областен съд съглашение, на Л.Я. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 7 месеца и 15 дни, което той следва да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. Споразумението има последствия на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР