Любомир Ламбрев, инвестиционен консултант при управляващо дружество Юг маркет фонд

...
Любомир Ламбрев, инвестиционен консултант при управляващо дружество Юг маркет фонд
Коментари Харесай

Борсов коментар: Стартира търговията с правата за увеличение...

Любомир Ламбрев, капиталов съветник при ръководещо сдружение " Юг маркет фонд мениджмънт " ЕАД 

От 17 октомври 2022 година стартира търговията с правата за нарастването на капитала на „ Син Карс Индъстри “ АД. Дружеството търси 15,6 млн. лв. от вложителите, като ще предложи 13 695 779 нови, елементарни, безналични, свободно прехвърляеми, поименни акции. Емисионната стойност на акциите е 1.14 лв., а номиналната е 1 лев.

Предлагането ще се смята за сполучливо при записване на най-малко 2.5 млн. от новите акции, като една нова акция може да се закупи против 1.5 права. Правата, с които

могат да се запишат нови акции от нарастването на капитала,

ще се търгуват до 28 октомври. Крайната дата за прехвърлянето на правата е 1 ноември, а на 3 ноември ще се състои аукционът за незаписаните права. Записването на акции от нарастването на  капитала на компанията завършва на 16 ноември.

Компанията ще употребява набраните средства за довеждане докрай на центъра  <210> в Русе и за построяването на производството <210> в Румъния. Фабриката в северната ни съседка ще се строи на стадии, като

потенциалът ще бъде увеличаван с напредъка на продажбите

на колите L City. Според прогнозите през 2027 година заводът в Румъния ще създаде 900 автомобила, а от идната 2028 година ще стартира да създава по 3 хиляди автомобила годишно.

След преместването на производството на настоящия модел в бъдещия цех в Румъния „ Син Карс Индъстри “ АД възнамерява на всеки 2 години да създава нов модел. Това ще се случва в съществуващия R&D център в Русе, а след това производството му ще бъде измествано с построяването на спомагателни мощности в Румъния. Приходите от предлагането ще бъдат употребявани главно в две посоки:

- За увеличение на потенциала на индустриалната база в Русе, където сега се създава L CITY. Инвестицията е нужна, с цел да се разшири производството до 600 бр. електрически автомобили годишно,

достигайки доходи от 30 млн. евро

за 12 месеца. Размерът на плануваната инвестиция е към 2.3 млн. евро, като това е главният приоритет при разпределението на набраните средства.

- Второ направление е започване построяването на нов цех за електрически транспортни средства в Румъния. Първоначално заводът ще има потенциал да създава до 3 хиляди автомобила годишно, достигайки оборот от 150 млн. евро. Размерът на тази инвестиция е към 5.6 млн. евро. На същата площадка ще бъдат конфигурирани и мощностите за новите модели на Син Карс.

*Авторът е сертифициран капиталов съветник. Представеният разбор е само с информативна и дискусионна цел и не съставлява капиталов съвет и/или рекомендация. Както създателят, по този начин и негови клиенти е допустимо да имат един и/или повече от коментираните финансови активи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР