Любляна иска Хърватия да влезе колкото е възможно по-скоро в

...
Любляна иска Хърватия да влезе колкото е възможно по-скоро в
Коментари Харесай

Словения: Има проблеми с функционирането на Шенген

Любляна желае Хърватия да влезе колкото е допустимо по-скоро в Шенген, само че преди този момент би трябвало да бъдат решени някои отворени въпроси, защото общото пространство на Европейски Съюз, каквото е сега, не действа.
Това съобщи министър председателят на Словения Роберт Голоб, който акцентира, че би трябвало да бъдат преодолени доста от съществуващите проблеми.
За образец даде засиления надзор на някои от сегашните членове на Шенгенското пространство, които не престават към този момент няколко години – въпрос, по който Словения се афишира срещу, изключително когато става въпрос за дейностите на прилежаща Австрия.
„ Шенген на процедура не действа на границата с Австрия, която ползва засилен граничен надзор към нашите жители “, сподели Голоб. Според него, динамичността на разширението на зоната ще бъде изяснена след се намерят решения за отворените въпроси за бъдещето и като цяло за действието на Шенген.
В сряда Съветът на Европейския съюз започва процедура за взимане на решение за приемането на Хърватия в Шенгенската зона, като изиска от Европейския парламент позитивно мнение, което е нужна причина за окончателното решение, оповестиха дипломатически източници. Съветът предложи граничният надзор по сухопътните и морските граници на Хърватия с страните от Шенген да бъде отстранен от 1 януари 2023 година, а на летищата от 26 март идната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР