Любителско видео, публикувано в социалните мрежи, показва участъка от магистрала

...
Любителско видео, публикувано в социалните мрежи, показва участъка от магистрала
Коментари Харесай

Как изглежда участъкът от Струма, на който стана трагичната катастрофа

Любителско видео, оповестено в обществените мрежи, демонстрира сектора от автомагистрала " Струма ", с 46 жертви. Много водачи към този момент показаха мнение, че точно методът, по който е построена правата, може да е станал причина за нещастието.

Българските управляващи са в цялостна готовност по следствието на злополуката, станала през нощта на 23 ноември. Причините за случилото се обясняват и към този момент има единствено версии.

Ккметът на Перник Станислав Владимиров разяснява, че в този регион стават доста произшествия, въпреки това да не се удостоверява от статистката на Министерство на вътрешните работи.

Тази част от автомагистрала " Струма " бе издигната преди повече от 15 години. Досега не е имало съществени сигнали за проблеми с настилката и самото платно. В случая обаче се приказва за манитела, която разделя трилентовия път от дребен паркинг в посока Благоевград.



Във видеото ясно се вижда, че на пътното платно има уширение, което се употребява като паркинг и за отмора. То е отделено от мантинела с към 100-150 метра дължина. Именно в нея се е блъснал рейсът с македонските туристи.

Проблемът с тази мантинела е, че не е сигнализирана задоволително добре, а няма и осветяване. Има единствено знак, който указва, че има отбивка, както и подобен за чешма. Самата мантинела е в сектор със завой и се появява внезапно, което може да докара до комплициране.

Според създателя на видеото отвесната маркировка там въобще липсва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР