Любителите на северното сияние получиха неочаквана изненада - насред зелените

...
Любителите на северното сияние получиха неочаквана изненада - насред зелените
Коментари Харесай

Мистериозна спирала се появи в небето на Аляска

Любителите на северното зарево получиха непредвидена изненада - посред зелените линии светлина, танцуващи в небето на Аляска, за няколко минути се появи серпантина в бебешко синьо, наподобяваща вселена, съобщи Асошиейтед прес, представена от " Телеграф ".

Причината за явлението в събота сутринта е малко по-прозаична от настъпление на извънземни или поява на портал към далечните краища на Вселената. Оказва се, че това е просто непотребното гориво от ракета на " Спейс Екс ", изстреляна от Калифорния към три часа преди появяването на спиралата. 

Понякога ракетите имат гориво, което би трябвало да бъде изхвърлено, изяснява Дон Хамптън от Института по геофизика към университета на Аляска във Феърбанкс.

" Когато го вършат на огромна височина, горивото се трансформира в лед ", сподели ученият. " И в случай че това се случи на слънчева светлина, до момента в който сте в тъмнината на земята, можете да го видите като нещо, наподобяващо огромен облак, който от време на време е лъкатушен ". 

Хамптън добави, че е бил очевидец на сходни гледки към три пъти, макар че не са всекидневно събитие. Появата на спиралата, уловена от камера на Института по геофизика и публикувана в интернет пространството, е провокирала " дребна стихия ".  Фотографи, участвали на шоуто на северното зарево, също са разгласили фотоси в обществените мрежи. Ракетата на " Спейс Екс " беше изстреляна от галактическата база Ванденберг в Калифорния в петък вечерта с потребен товар от към 25 спътника.

Макар спиралата да наподобява като вселена над Аляска, Дон Хамптън твърди запалянковците, че казусът не е подобен. " Мога да ви кажа, че не е вселена. Това е просто водна пара, отразяваща слънчева светлина ", сподели той. 

През януари сходна серпантина беше следена над Хавай след изстрелването на боен спътник от Флорида с ракета на " Спейс Екс ". 

Strange and glowing “spiral ” seen in the sky over Alaska baffles locals
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР