Любители на екстремните спортове разрушават горски край Асеновград. Мотоциклетисти, търсещи

...
Любители на екстремните спортове разрушават горски край Асеновград. Мотоциклетисти, търсещи
Коментари Харесай

Любители на екстремните спортове разрушават горски пътеки край Асеновград

Любители на рисковите спортове унищожават горски край Асеновград. Мотоциклетисти, търсещи адреналин, карат мотоциклетите си в планината. За това алармира гражданското съдружие " Устремени ". Компрометирани са 27 маршрута за пешеходен туризъм, които са били маркирани, облагородени, поддържани и са сложени осведомителни табели. Чрез направените изкопи, някои от които са с близо 30 сантиметра дълбочина, се основава заплаха от пораждане на произшествия с туристи, преминаващи през трасетата. А влагата в допълнение може да утежни положението на пътеките, изясняват специалисти.
Освен това, младежите с мотоциклетите са се движили в предпазена зона, което може да докара даже до санкционирането им . " В региона към Асеновград пътеките са в отчайващо положение поради мотоциклетисти. Случващото се по маркираните туристически пътеки е неприемлива, по тази причина ще се търсят способи за съблюдаване на разпоредбите и иницииране на законодателни начинания за рестрикции на сходен вид действия в планината ", изясняват от сдружението, като показват, че за обстановката за алармирали способените органи.
 Почистиха и обновиха екопътеките от Боженци за Трявна Почистиха и обновиха екопътеките от Боженци за Трявна
Екопътеките, тръгващи от село Боженци за Трявна и село Източник са почистени, с освежена маркировка и подготвени за туристи, оповестява офици...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР