Любимият десерт на децата вече лесно може да приготвите сами

...
Любимият десерт на децата вече лесно може да приготвите сами
Коментари Харесай

Детски сладкиш Киндер Пингуи

Любимият десерт на децата към този момент елементарно може да приготвите сами у дома

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 3 бр.
● захар - 3 с.л.
● вода - 3 с.л. топла
● брашно - 3 с.л.
● какао - 1 с.л.
● бакпулвер - 1 пакетче

За шоколадовия заряд


● черен шоколад - 100 г
● млечен шоколад - 100 г
● масло - 70 г
● олио - 1 с.л.
● вода - 50 мл

За сметановия заряд


● сметана - 500 мл за разтрошаване
● пудра захар - 2 с.л.
● желатин - 30 г
● вода - 4 с.л.

За глазурата


● шоколад - 100 г
● масло - 50 г
● олио - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Първо подготвяме блатовете. Отделяме жълтъците от белтъците. Белтъците разрушаваме на гъста пяна. Жълтъците разрушаваме, до момента в който станат светложълти и пухкави, след което към тях прибавяме захарта и топлата вода. Разбиваме още към 3 минути и сипваме брашното, какаото и бакпулвера. Разбиваме още 3 минути.

Започваме лъжичка по лъжичка да прибавяме разрушените белтъци, като разбъркваме единствено с лъжица с леки плавни придвижвания.

Взимаме си правоъгълна тава, покриваме я с хартия за печене и намазваме с олио. Изсипваме от горната страна половината примес и с лъжица разпределяме на всички места. Трябва да се получи доста тъничък пласт.

Печем в загрята фурна на 180 градуса, като би трябвало да внимаваме блатът да не се препече, а да остане мек. По този метод изпичаме и втория блат от останалата примес.

За сметановия заряд разтваряме желатина във водата и го оставяме да набъбне, след което го загряваме на водна баня, до момента в който се разтопи. След това разрушаваме сметаната, дружно с пудрата захар и откакто се е получила пухкава консистенция сипваме вътре желатина и разбъркваме доста добре.

За шоколадовия заряд разтопяваме двата типа шоколад на водна баня, дружно с маслото, олиото и водата.

Когато блатовете ни са подготвени намазваме единия с половината сметанова примес, а от горната страна изсипваме и разпределяме благодарение на шпатула шоколадовия заряд. Прибираме за 5 минути в хладилника, с цел да се стегне шоколадовият заряд.

След това изваждаме от хладилника и върху шоколадовия заряд разпределяме останалата сметанова примес, като заглаждаме добре. Отгоре слагаме и втория блат.

За глазурата разтопяваме шоколада, маслото и олиото на водна баня и изливаме върху десерта. Заглаждаме и оформяме. Прибираме в хладилника за 4-5 часа да стегне добре.

Нарязваме шоколадовия сладкиш на правоъгълници преди сервиране. Добре е сладкишът да се съхранява в ледник на студено.

Детският сладкиш Киндер Пингуи е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР