Любимите на всички пълнени чушки - но с булгур и

...
Любимите на всички пълнени чушки - но с булгур и
Коментари Харесай

Пълнен пипер с булгур и мляно месо

Любимите на всички пълнени чушки - само че с булгур и гарнитура по желание - ето една вкусна концепция за обяд

Необходими Продукти

● чушки - 10 бр. зелени
● кайма - 500 г
● булгур - 1 ч.ч
● домати - 2 ½ ч.ч ситно нарязани
● магданоз - 4 с.л
● черен пипер - на усет
● сол - на усет
● червен пипер - 1 ч.л
● вода - 3 ч.ч. топла
● олио - 100 мл

Начин на подготвяне

Смиламе си свинско месо. Нужно ни е 500 г готово смляно месо. Правя ги с мляно месо тъй като по този начин съгласно мен са по-вкусни. Слагаме смляното месо в дълбока купа. Нарязваме на ситно домати, в случай че са с тънка кора не я пакост. Ако желаете можете да обелите доматите.

Нарязваме доматите на доста ситно. За плънката на пипера ни е нужно 1 ч.ч, за поливане на пипера - 2 ч.ч. След като нарежем доматите на ситно прибавяме към каймата 1/2 ч.ч домати, другите 2 ч.ч ги отделяме встрани. Нарязваме на ситно магданоз и го прибавяме в купата.

Прибавяме сол и черен пипер на усет. Добавяме и 1 ч.л. червен пипер. Аз поставям леко пикантен. Към сместа прибавяме 1 ч.ч булгур, който авансово сме измили, и 1 ч.ч топла вода. Разбъркваме всичко добре. Почистваме си пипера, като махаме семето и дръжките и към тях. С помощта на лъжица пълним пиперките.

Нареждаме пиперките в подобаваща тава. Върху пипера разпределяме отмерено другите 2 ч.ч нарязани на ситно домати. Отгоре наливаме 2 ч.ч топла вода и олиото. Печем на 200 градуса до подготвеност. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР