Любими имена на феновете на фестивалното кино се завръщат за

...
Любими имена на феновете на фестивалното кино се завръщат за
Коментари Харесай

„Последният сеанс на Фройд“ с Антъни Хопкинс

Любими имена на почитателите на фестивалното кино се завръщат за тазгодишното издание на София филм фест в Пловдив, паралелно до международни звезди. Така дружно с последното заглавие с Антъни Хопкинс ще можем да гледаме и новите филми на Агнешка Холанд, Нури Билге Джейлан и Радивое Андрич – който персонално ще гостува в Пловдив. Фестивалът се открива на 15 март и ще продължи до 31 март на нормалното си място – арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното.

Едно от най-чаканите заглавия е „ Последният сеанс на Фройд “ на режисьора Матю Браун. В него ще забележим срещата на популярния психоаналитик с създателя на „ Хрониките на Нарния “ и ревнив християнин С. К. Люис – в функциите Антъни Хопкинс и Матю Гуд. Фройд намира дълбоката религия на Луис във всевишния за неубедителна и избира да изследва неразучените кътчета в живота му. Прожекцията е на 29 март от 18:30 часа.

Българско присъединяване в международна продукция ще забележим в „ Караганда “ . Димитър Маринов, единственият българин, държал в ръцете си Оскар, ще дойде персонално за среща с пловдивчани, влиза в гангстерския свят на съветската мафия. Филмът ни връща в 1994 година, когато молдовски разбойник в Ню Йорк, търговец на оръжие, се проваля в опит да заблуди локалната съветска мафия. Прожекцията и срещата с Димитър Маринов и американския режисьор на кино лентата Макс Уайсбърг са на 25 март от 18:15 часа.

Трима от най-любимите режисьори на почитателите на София филм фест също ще бъдат показани с новите си филми в Пловдив. Нури Билге Джейлан е създател на епоса „ Сухи треви “. Заснет измежду зимните сурови пейзажи на югоизточена Анадола, филмът е следващата удивителна поетична творба на майстора на турското кино, отличена от журито в Кан с премията за най-хубава актриса на Мерве Диздар за нейното магнетично осъществяване във кино лентата. Прожекцията е на 30 март от 17:30 часа.

Поредна политическа и човешка история ще ни раздруса от екрана с новата творба на Агнешка Холанд „ Зелена граница “ . Историята ни придвижва на границата сред Беларус и Полша и истории на няколко бягащи от война бежанци. 30 години след Европа, Европа, новият трогателен филм на трикратно номинираната за Оскар Агнешка Холанд Зелена граница отваря очите ни, приказва на сърцето ни и ни предизвикава да се замислим за моралните избори, пред които елементарните хора са изправени всеки ден. Прожекцията е на 18 март от 18:30 часа.

Много смях предлага „ Светкавици още веднъж! “ от Радивое Андрич. Продължението на „ Светкавици “ показан на първия „ София Филм Фест в Пловдив “ ни среща със популярни герои – още веднъж. Техният живот не се е трансформирал доста – нямат пари, нямат дами, нямат и никакви прекарвания. Но внезапно им се постанова да замиинат за Виена, където към този момент ги чака премеждие. Специален посетител ще бъде Радивое Андрич – обичаният режисьор на „ Когато порасна ще стана кенгуру “, а прожекцията и срещата са на 25 март от 20:45 часа.

Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com

София Филм фест в Пловдив се организира със съдействието на община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР