Любимата българска дума на д-р Неделя Щонова е отдаденост. Според

...
Любимата българска дума на д-р Неделя Щонова е отдаденост. Според
Коментари Харесай

Д-р Неделя Щонова: Ако аз искам да дам, съм посветена на това

Любимата българска дума на доктор Неделя Щонова е отдаденост. Според нея луксът през днешния ден е човек да е съсредоточен и фокусиран. " Един подобен разум е мъчно да бъде хакнат от офанзивите на разделянето и разцеплението " - споделя тя в " 120 минути ".

Д-р Щонова има над 1500 излъчвания и във всички персонални истории, които е разказала, се е опитвала да извади положителното в индивида.

„ Ако аз желая да дам, аз съм отдадена на това “ – споделя тя.

От 1 до 5 клас живее в Мозамбик. Баща й е учител в университета, а майка й – преподавател в посолството. По тази причина израства с концепцията какъв брой значимо нещо е образованието. Именно в Мозамбик се заражда любовта й към пианото. На 7-8 години се влюбва в музиката, пианото и в силата на мозъка.

Среща първия си пациент, до момента в който студентка по медицина - нейна стара съседка. Изненадана и обезпокоена е от обстоятелството, че не съумява да чуе сърцето й със стетоскопа. Оказва се, че сърцето на дамата е от дясната страна - положение в медицината, при което органите са огледално насочени.

Едно от най-силните оръжия на лекаря за нея е проявата на емпатия.

„ Ние сме жива материя, жива природа. Правим изследвания, метаанализи, само че в никакъв случай не знаеш какъв ще бъде ответният отговор. Затова е значимо да бъдем съпричастни. Да демонстрираме емпатия. Според мен това лекува “ - споделя лекарката.

Ако на щерка си Лили би трябвало да съобщи единствено един подарък, то той би бил да не губи вярата си в човечеството и че на всеки зложелател се пада по един другар.

„ Ние сме част от генетична и еволюционна щафета и предаваме всичко, което сме, на нашите деца “ - добавя тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР