Любим десет за усмивки - Яйца от панакота с ягодова

...
Любим десет за усмивки - Яйца от панакота с ягодова
Коментари Харесай

Яйца от панакота с ягодова салца

Любим 10 за усмивки - Яйца от панакота с ягодова салца

Необходими Продукти

● яйца - 5 - 6 бр. единствено черупките
● сметана - 300 мл
● прясно мляко - 300 мл
● желатин - 10 г
● захар - 4 с.л.
● ванилия - 2 прахчета

за ягодовата салца


● ягоди - 250 г
● вода - 2 с.л.
● захар - 4 с.л.
● лимонен сок - 3 - 4 с.л.

Начин на подготвяне

Тази рецепта за панакота яйца не е от бързите и ще би трябвало да си поиграете малко, с цел да я приготвите, само че си заслужава, щом видите насладата в очите на дребни и огромни. Освен всичко е и доста апетитен десерт с мляко.

Трябват ви 5-6 яйца. В единия завършек на всяко пробийте дребен отвор и изтръскайте наличието. Изплакнете с вода няколко пъти опразнените яйчени черупки. В тенджерка смесете сметаната и прясното мляко.

Добавете захарта и ванилията и загрейте на котлон, като внимавате сместа да не заври. Щом стартира да се подвига доста пара, отстранете от котлона и прибавете омекналия в малко студена вода желатин.

Бъркайте, до момента в който желатинът се разтвори добре в млякото. За по-удобно наредете яйчените черупки във форми за яйца с отвора нагоре.

С помощта на спринцовка ги напълнете. След 2-3 часа ги приберете в ледник за 12 часа.

Ягодовата салца пригответе по следния метод: измийте и нарежете на дребни части ягодите. Сложете ги в тенджерка, поръсете със захарта и излейте 2 с.л. вода. Сварете салцата за 10 мин. След като я свалите от котлона, излейте лимоновия сок и разбъркайте.

Обелете яйцата панакота. В дребни купички или чинийки сложете по няколко с.л. от ягодовата салца и прибавете по яйце панакота. Украсете с листенца прясна мента десерта с ягоди. Поднесете и се насладете изцяло справедливо на този превъзходен великденски десерт!

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР