Льо Хавър. Руският премиер Дмитрий Медведев и френският му колега

...
Льо Хавър. Руският премиер Дмитрий Медведев и френският му колега
Коментари Харесай

ТАСС: За какво си говориха руският и френският премиери на срещата в Льо Хавър

Льо Хавър. Руският министър председател Дмитрий Медведев и френският му сътрудник Едуард Филип организираха диалози в кабинета на кмета в Нормандия. След срещата те организираха взаимна конференция, на която ръководителят на съветския кабинет разяснява освен въпроси на двустранните връзки, само че и други тематики от интернационалния дневен ред, като обстановката към Иран и връзките с новото управление на Украйна, предава TACC .
Това е първата персонална среща сред Медведев и Филип, която оглави френското държавно управление през май 2017 г
Медведев разгласи съглашение с Филип за по-активно развиване на двустранното съдействие. " Има прекомерно дълбоки стопански връзки сред Русия и Франция. Те не могат да бъдат разрушени даже в ерата на разнообразни наказания или търговски войни ", е сигурен Медведев.
Руският министър председател също смята, че намаляването на форматите за разговор сред страните е неточност. Според него Руската федерация е подготвена за контакти с Франция във всеки формат.
Освен това Медведев предложения френския министър-председател в Санкт Петербург.
Mедведев сподели, че е разискал обстановката в Украйна по време на диалозите с Филип в подтекста на промяна на президента в страната.
Според министър-председателя на Руската федерация, до момента новото украинско управление " въобще не се е показало ".
В същото време Медведев означи, че опциите за решение на обстановката в Украйна към момента не са пропуснати.
Ръководителят на съветския кабинет добави, че френското управление „ интензивно поставя старания “ за урегулирането в Украйна. Той има вяра, че това е " доста, доста потребно ".
Страните също по този начин разискаха вероятни взаимни стъпки на Москва и Париж за понижаване на напрежението към Иран след отдръпването на Съединени американски щати от Съвместния Всеобхватен проект за деяние.
Медведев акцентира, че " е доста значимо да се поддържат контакти и взаимно съгласие ", както и " способността за продан на позиции ".
Медведев съобщи, че тематиката за хипотетичното разпространяване на дезинформация в Европейския съюз от съветски източници не е била повдигната по време на договарянията.
Става дума за отчета на Европейската комисия, в който се показва, че от началото на годината в европейските медии са записани над 1000 случая на дезинформация за Европейски Съюз с генезис от съветски източници, да вземем за пример, свързани с Русия групи в обществената мрежа „ Facebook “
Министър-председателят на Русия означи, че всички медии и източници на информация би трябвало да работят в границите на правната рамка на страната, в която работят. Според него журналистическата работа като цяло е " значително субективна ", защото всички публицисти са хора и могат да дават разнообразни оценки на разнообразни събития.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР