Лятото в Италия тази година може да бъде особено дълго

...
Лятото в Италия тази година може да бъде особено дълго
Коментари Харесай

Италия ограничава използването на климатици, за да пести енергия

Лятото в Италия тази година може да бъде изключително дълго и горещо, защото държавното управление реши съвсем изцяло да изключи климатиците в публичните здания, с цел да пести сила и да понижи зависимостта си от съветския газ, съобщи Ройтерс.

Според изменение на държавен декрет за потреблението на сила климатичните системи ще бъдат настроени на не по-ниска температура от 25-27 градуса по Целзий по време на най-топлите месеци на годината. През зимата пък стаите ще бъдат отоплявани оптимално до 19-21 градуса. Новите правила влизат в действие от началото на май и ще важат до март идната година.

Макар че локалните управляващи показват съответно през кои месеци климатиците и отоплението могат да бъдат пускани, до момента те не са даваха условия за оптималната температура в публичните здания.

 Около 40% от потребявания в Италия газ идва от Русия, като страната търси способи да диверсифицира доставките след почналата на 24 февруари съветска инвазия в Украйна.

Очаква се през тази седмица министри от кабинета на Марио Драги да подпишат покупко-продажби за доставки от Република Конго и Ангола.

Самият Драги предложи прекъсването на климатичните и отоплителните системи като един от методите, по които Италия може да помогне за понижаване на потреблението на сила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР