Лятото отива към своя край, но лятното кино все още

...
Лятото отива към своя край, но лятното кино все още
Коментари Харесай

Лятно кино на площад „Знаме на мира“

Лятото отива към своя край, само че лятното кино към момента е в разгара си. След десетки прожекции из България и столицата, от екипът на Кинематограф са ни подготвили още една чудна киновечер, която ще се организира на площад „ Знаме на мира “ в кв. Павлово. Входът ще е свободен, а филмите ще са подобаващи за всички възрасти! Проектът се реализира с поддръжката на регион „ Витоша “, Столична община и партньорското подпомагане на VremetoDnes.bg, Zoya.bg, SONY и 7Arts.bg.

За следващ път от – най-голямата медия за късометражно кино в България – ще ни поднесат едно незабравимо прекарване. Този път, с изключение на за феновете на късото кино, е замислена и пълнометражна лента. След няколко извънредно сполучливи събития в този формат, редакторите на Кинематограф са решили още веднъж да ни потопят в любопитния диалог сред двата жанра.

Вечерта ще стартира с късометражния „ Драсканица “ на Любомир Печев - роман за детска градина, в която едно дете ще бъде в центъра на неуместна обстановка. То се заключва в склада, а единственият ключ, който може да разкрие за какво е там, е една рисунка. " Драсканица " ще ви разсмее и ще ви смигне леко за действителността ни.

Пълнометражното заглавие е класиката, с която са израстнали няколко генерации - „ Таралежите се раждат без бодли “ от 1971-ва година. Филмът сплотява три новели споделящи концепцията за " свободата на децата против възпитанието им по модела на обществото ". Първата е наречена " Тревожно събитие ", втората " Хулигани ", а третата - " Подаръкът ". Историята наблюдава група десетгодишни деца, които вземат решение да отстояват своята самостоятелност по всевъзможни и извънредно изобретателни способи. В класа идва нов възпитаник, Любчо. Живял е в Брюксел и му следва да се приспособява. Не знае по какъв начин се играе на бесеница, на подводници и на морски шах, само че пък за сметка на това може да си мърда ушите. Сценарият е дело на Братя Мормареви. Режисьор е Димитър Петров, неслучайно именуван – бащата на детското кино. Музиката във кино лентата е композирана от Петър Ступел.

Достъпът до събитието е свободен,.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР