Лятото на 2014 година Бисер лазов Лазов превежда крупна сума

...
Лятото на 2014 година Бисер лазов Лазов превежда крупна сума
Коментари Харесай

Дело в СГС разкри лъжи на прокурорския свидетел Бисер Лазов по ”Делото КТБ”

Лятото на 2014 година Бисер лазов Лазов превежда крупна сума пари в сметка в Прокредит банк. За някои от средствата знаем, че са от компании кредитополучатели от КТБ. Лазов бе разпитван и съобщи, че негови другари са му помогнали за парите, както и че има и негови пари. Точно противоположното твърди по делото КТБ - че е елементарен чиновник. Прост чиновник, само че милионер. Прокуратурата не е проверявала 1, 5 млн. лв. от неговата компания, трансферирана за покупката на постройката на „ Балканкар “.
Това съобщи в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ по телевизия Евроком юрист Константин Симеонов, бранител на бизнесмена Калоян Петров, който през април 2019 година описа в същото предаване за нелепите обвинявания против него основани на изказвания на главния очевидец по делото КТБ Бисер Лазов.

В сагата става въпрос за договорка за постройката на „ Балканкар “, за която във Фрог нееднократно сме писали и в детайли сме проследявали схемата за отклонение на активи на КТБ от Бисер Лазов.

Адвокат Симеонов изясни, че най-тежкото обвиняване към Петров е предвиждало повече от 10 години отнемане от независимост за това, че е измамил Лазов и му е нанесъл вреди. „ Това е оправдателна присъда на първа инстанция. Има различен съд на ул. „ Черковна “ - Специализирания, в който не бих бил податлив да чакам подобен резултат. Това дело е обвързвано с делото КТБ. “, добави бранителят.

Сделката е от 22 август 2014 година след затваряне на КТБ. В хода на делото е станало ясно, че в едната компания, която превежда пари, Лазов той е шеф и персонално се е разпореждал с нейното имущество, а сдружението е дебитор на КТБ.

„ Тепърва доста въпроси ще му бъдат заложени по КТБ. Адвокатът на Бисер Лазов по делото на Калоян Петров е бранител на основната касиерка на банката Маргарита Петрова по огромното делото КТБ. Много неща са на границата на професионалната нравственос и морала. Вярвам, че ще разберем какво е правил той преди и след банкрута на банката. Надявам се при малко изменена конюнктура в страната, тези неща да бъдат изменени. Сега прокуратурата е разперила орлови криле над главата на Лазов и не дава и косъм да падне от него. “, разкри Симеонов.

Въпреки заведеното дело против Петров, в което се твърди, че той е измамил Бисер Лазов, вторият присвоява постройката, а 2017 година даже я препродава на компания, обвързвана с „ ДжиПиГруп “ и то с един милион евро облага.

„ Лазов се е трансформирал в обвинител. Така се държа и по дело на Петров и по делото КТБ. Държи се безочливо, изяснява, че му задаваме въпроси отвън предмета на делото. Това може да реши единствено съдът. Но Лазов на няколко пъти си разрешава сходни реплики, макар че даже няма правно обучение. По делото на Петров си позволяваше даже обидни и квалифициращи думи във връзка с Калоян. “, разяснява още адв. Симеонов.

„ Решението на Софийски градски съд е „ почтен по всички обвинявания “. За мен това решение на Софийски градски съд бе предстоящо. Бил съм оптимист. В съда продължава да има смели хора, които да взимат решения напълно на личната си съвест. Пет години Софийска градска прокуратура незаслужено ме упреква. Толкова трае делото. Жена ми ме поддържа от самото начало. Обвинението идва единствено от Бисер Лазов. Той е мина, която те са настъпили. Тепърва ще схванат що за очевидец е той. Лазов по-богат няма да стане. Той ми е бил другар. Наистина съм се заблуждавал с него. През 2014 година, когато КТБ банкрутира той първи се отхвърли от довчерашния си покровител. “, сподели Калоян Петров.

На въпрос по какъв начин си изясняват, че към банкерът и мажоритарен притежател Цветан Василев са гравитирали гора като Делян Пеевски, Николай Бареков, Бисер Лазов адв. Симеонов отоговори: „ Властта и парите заслепяват и нарушават опцията за вярна преценка на хората. Богати хора се обкръжават доста постоянно с отпадъци. “

Може да видите и присъединяване на Петров от предходната година, когато в детайли споделя за обвиняванията на Лазов против него.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР