Лятото е в разгара си. И докато много очакват с

...
Лятото е в разгара си. И докато много очакват с
Коментари Харесай

Рецепта за щастие в сезона на бикините

Лятото е в разгара си. И до момента в който доста чакат с неспокойствие огрените от слънце дълги дни и дълго чаканите ваканции, някои хора стават нервни поради топлото време.

Перспективата да носят бикини или да показват повече плът от нормално кара значително дами да се тревожат.

Трябва да си призная, че макар че не съм от най-суетните хора на света, и аз преди годишната си почивка ставам неуверена и леко обезпокоена. Случвало се е да се подлагам на строги диети, от които пострадвам освен аз... Да, единствено мисълта, че би трябвало да похапвам малко постоянно отключва някакъв чудноват инстинкт за самозапазване, който непрекъснато ми нашепва и набива в мозъка, че не мога даже да поглеждам тези приказни петифури с плодове и крем от маскарпоне, които продават в обичаната ми сладкарница. Този интуиция постоянно, постоянно ме е карал да се усещам нещастна, а когато дамата у дома е нещастна, нормално животът на цялото домочадие също става тегав и сложен. Моите момчета напряко настръхваха от смут, когато решавах да мина на диета месец преди плануваната лятна отмора.



След години на предваканционен тормоз, разбрах, че тези спартански диети по никакъв начин, но по никакъв начин не ми оказват помощ. Ето за какво смених тактиката. Прости правила като задоволително сън, постоянни извършения и уравновесена, богата на хранителни субстанции диета могат да трансформират метода, по който се чувствате, когато се погледнете в огледалото, и да трансформират връзката, която имате с тялото си.
В последната година си сложих за цел да имам най-малко 7-8 часа сън, да отстранявам време за ежедневни извършения и по-дълги разходки и придвижване, да заобикалям да похапвам след 19.00- 20.00 часа, да включа в диетата си повече зеленчуци, фибри и протеини. Не не помня да си сътворявам и мигове на благополучие, като отстранявам време за отмора, обичано занимание, време с другари и близки и даже дребни сладки изкушения като приказни петифури от овесени ядки с плодове и протеинова извара Exquisa Fitline. С тях щастието ми е цялостно, а тялото във форма за лятото.

Ето моята рецепта за благополучие в сезона на бикините:

Необходими артикули кошничките:
1 1/2 ч.ч. овесени ядки
2 с.л. семена чия
2 с.л. кокосово масло
4 цялостни с.л. мед
2 ч.л. канела

Необходими артикули за крема:
– обичаният ми млечен артикул с високо наличие на протеини и ниско наличие на мазнини, в свежи плодови разновидности.

Начин на подготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете кокосовото масло в купичка и го загрейте в микровълновата за малко, до момента в който се разтопи. Ако медът не е течен, също може да го затоплите за малко. Смесете всички артикули в купа и разбъркайте добре, до момента в който кокосовото масло и меда, покрият отмерено овесените ядки. Може да се наложи да добавите още малко мед, в случай че сместа е доста суха.
Пригответе тавичката за мъфини. Разпределете сместа сред формичките, като слагате по 2 супени лъжици примес във всяка. С помощта на дребна лъжичка, оформете в мечтаната форма.



Печете в авансово загрята фурна за 15 минути, до златисто. Извадете от фурната и ги оставете да изстинат изцяло, до момента в който са още във формата. Отстранете от формите, като обърнете тавичката върху дъска. Важно е да са изцяло изстинали, тъй като в противоположен случай може да се счупят при изваждането.

Напълнете кошничките с боровинка или манго и маракуя и сервирайте с подобаващи плодове, които да подчертаят усета им и ядки за спомагателна текстура. Серията са високопротеинови извари с прибавен йогурт, което ги прави доста леки и пухкави, само че в това време извънредно богати на хранителни субстанции и с миниум мазнини (под 0,2%). Идеално допълнение към здравословната ви закуска и идеално решение за поддържането на добра фигура през лятото.



Прочети повече на: https://woman.bg/preview/80545.html
(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР