Лятото е сезонът на сандалите, чехлите и еспадрилите и е

...
Лятото е сезонът на сандалите, чехлите и еспадрилите и е
Коментари Харесай

Как да направите краката си супер меки с прости съставки, които имате у дома

Лятото е сезонът на сандалите, чехлите и еспадрилите и е извънредно време да обърнем внимание на краката си. Да, тези крайници, които постоянно забравяме. Мазолите, пукнатините и сухата кожа, които се появяват, когато подценяваме техните потребности, могат да бъдат непривлекателни и мъчителни.

Събрахме няколко съвета за това по какъв начин да поддържате краката си супер меки и то единствено със съставки, които имате у дома!

Нека да стартираме с някои общи препоръки. Първото нещо, което би трябвало да запомните, е, че краката ни изискват ежедневна грижа. Ако желаете петите ви да са гладки и меки, всекидневно би трябвало да употребявате пемза, с цел да премахвате мъртвата кожа. Има няколко неща, които желаеме да ви напомним:

Отстранете мъртвата кожа по време на или тъкмо след душ или вана, когато е мека. Използвайте кръгови придвижвания за по-добри резултати. Изплакнете и подсушете краката си след процедурата и по-късно нанесете овлажнител.

Ако употребявате вана за крайници, пълнете я с хладка вода. Топлата вода може фактически да изсуши кожата ви.

Можете да опитате кокосово масло или масло от ший, с цел да овлажнете краката си или даже да ги смесвате в съответствие 3: 2. Използвайте ги през нощта и носете меки памучни чорапи, откакто нанесете крема за по-добри резултати.

1. Сода

Всички знаем, че содата за самун е повсеместен чудодейник и несъмнено можем да я използваме и в грижата за краката. Всичко от което се нуждаете е:

3 елементи сода за самун

1 част вода

Смесете съставките в купа и нанесете на краката си. Масажирайте ги, като обръщате особено внимание на петите и пръстите на краката. Ако кожата е прекомерно суха, използвайте пемза. Когато свършите, изплакнете краката си с топла вода и нанесете малко овлажняващ крем или някакво масло.

Друг вид за приложимост на сода за самун е ваната за крайници. Няма нищо по-просто: просто напълнете контейнера с топла вода, прибавете 3 супени лъжици сода за самун, разбъркайте и накиснете краката си за 10 минути. След това ги изплакнете с вода и нанесете обичания си овлажнител.

2. Ябълков оцет

Ако комбинирате оцет с вода за уста, можете да омекотите кожата на краката си. Нуждаете се от:

1 част ябълков оцет

1 част Listerine

2 елементи топла вода

Потопете краката си в тази примес за към 10 минути и изплакнете по-късно.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР