Лятото е сезонът, когато се наслаждаваме на почивката и свободното

...
Лятото е сезонът, когато се наслаждаваме на почивката и свободното
Коментари Харесай

Вижте топ 10 на най-четените книги на плажа от българина този летен сезон

Лятото е сезонът, когато се любуваме на почивката и свободното време, а четенето на книги постоянно е едно от най-предпочитаните ни занимания. Във времена, когато опциите за развлечения са безбройни, книгите не престават да притеглят вниманието и въображението на милиони хора.

Тази година, най-новите и най-интересните заглавия покориха пазара на книгите и въодушевиха голям брой читатели. От заплетени трилъри до вълнуващи любовни истории, това лято се отличава с неподражаемо многообразие и качество на книжните издания.

Няма по какъв начин да минем без ранглиста на най-четените и търсени заглавия.

Най-продавани:

1. " Времеубежище " – Георги Господинов трето издание

2. " Глюкозната гражданска война " - Джеси Инчауспе

3. " Истории от ръчния багаж " – Георги Милков

4. " Богат баща, безпаричен баща " - Робърт Т. Кийосаки

5. " Вятърът знае името ми " – Исабел Алиенде

6. " Лейди Гергана 3 " - Цветелина Цветкова

7. Лили Иванова - Моят персонален дневник

8. " Играта " – Ви Кийланд

9. " Ривиерата на Шанел " - Ан де Кърси

10. Енциклопедия лечебни растения

Лятото и идните почивки са необикновен мотив родителите да избират четивата и за децата си, припомня трафикнюз. Изключително желани са книгите хибриди за най-малките. Освен красивите илюстрации, оферират и тон, като да вземем за пример – „ Горският оркестър свири Моцарт “ на издателство Фют.

Изключително известни са и детективските ….. ориентирани към младежите. Много желани са и раннообразователните хибридни книжки като „ Любознателни пръсти “ – споделя Роза Тодорова.

Един от най-търсените създатели на издателство Вакон е Иво Иванов. А тематиките са свързани с разказите на известни пътешественици и положителни разказвачи.

Завръщане към класическата илюстрация означават от издателство „ Миранда “ и показват, че книги с рисунки на Вадим Мазаркевич и Владимир Сутеев са измежду първенците в тази категория.

Все повече се търсят и класики на огромни български писатели като Леда Милева. Абсолютен любимец на читателската публика е „ Времеубежище “. Книгата е отпред във всички вериги, откакто преди повече от месец бе отличена с интернационалната премия „ Букър “.

От издателството му „ Жанет 45 “ регистрират и възходящ интерес към българските създатели като цяло. Ето и някои от техните топ заглавия: „ Вулкан “ – Елена Алексиева, „ Деветият облак “ – Г. Вълчева, „ Петият вагон “ - Христо Карастоянов, „ За неизбежното “ – Иван Ланджев, „ Звезди под клепачите “ - Николай Терзийски.

От детските създатели, по-знаковите имена са Мая Дългъчева, Петя Кукудева, Мария Донева, Иванка Могилска, Джулия Доналдсън.

От издателство " Хермес " пък отличиха следните свои създатели като най-продавани:

„ Атомни привички “ - Джеймс Клиър, " Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза " - Антъни Уилям.

Избират се доста книги свързани със здраве като цяло и с логика на психиката, както класики с твърди корици и колеционерски издания като Шарлот Бронте, Джейн Остин, Доленга Мостович.

Издателство „ Колибри “ пък дефинираха тези създатели за своите най-продавани:

„ Глюкозената гражданска война “ - Джеси Инчауспе, „ Моето семейство и други животни “ - Джералд Даръл,

" Безкраят в филиз тръстика " - Ирене Вайехо, Т " Трудни любови " от Итало Калвино.

Издателство „ Лисиче “ е насочило своята дейсност към детската публика, нали и малчуганите би трябвало да се развличат през лятото. При тях се следи все по-голямо търсене на англоезична литература.

Доста желани са и книгите с послания, като тези на Евгения Войнова, Нона Кръстникова и Мария Русева.

Остава единствено да се насладим на обичаната си книга на плажа!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР