Лятото е най-очакваният сезон от годината. Няма жена, която да

...
Лятото е най-очакваният сезон от годината. Няма жена, която да
Коментари Харесай

10 изпитани трика за здрави и секси крака през лятото

Лятото е най-очакваният сезон от годината. Няма жена, която да не мечтае за елегантни високи токчета, ефирни рокли и дълги разходки край брега на морето.

Често обаче жегата, дългите пътувания през ваканцията или продължителното стоене прави, провокират чувство за дискомфорт или отичане на краката. Това може да се дължи на застой на кръвта в долните крака, което е съществена причина за развиване на разширени вени.

От болестта, което се демонстрира в относително млада възраст, страдат близо 50% от хората, като по-голямата част са дами. Проблемът се дължи на отслабването на стените на вените и неправилното действие на венозните клапи, което води до неприятна циркулация на кръвта в краката.

Предлагаме ви 10 практични съвета, които ще обезпечат предварителна защита и опция да се справите с напрежението и подуването на краката.
 Снимка 491944

Движението е в основата на режима за красиви и здрави крайници . Ходенето е най-хубавото упражнение за предотвратяването на застоя на кръвта във вените. Можете да изберете някой от следните спортове: плуване, тичане, каране на колело и танци. Но не се претоварвайте въпреки всичко. Ключът е в умереното придвижване. Не се излагайте дълготрайно време на топлота , тъй като тя провокира уголемение на вените. Поради това, продължителното излагане на слънце, потреблението на топла кола маска, горещи вани и сауни би трябвало да се заобикалят. Раздвижвайте краката си във всеки комфортен миг. Ако работата ви изисква дълготрайно седене или стоене прав, правете къси почивки, като се разхождате или правите кръгообразни придвижвания с краката в региона на глезените и колената. По време на дълготрайно пътешестване с кола, трен или аероплан раздвижването или късите разходки имат положително въздействие върху венозното оттичане. Свалете непотребните килограми , защото наднорменото тегло, което постоянно е съпроводено със запек, усилва венозното налягане. Освен подобаваща диета с храни, богати на фибри, пийте повече течности (около 1.5 литра вода на ден) и намалете солта. Избирайте свободни облекла и забравете за впитите дънки. Тесните панталони, изключително в региона на таза, притискат вените. Избягвайте високите токчета и обувките с равна подметка. Стремете се да носите обувки с ток сред 3 и 5 см. Повдигайте краката на височина 10-15 см по време на сън . Това ще понижи венозния застой и ще усъвършенства циркулацията на кръвта към сърцето. Масажирайте краката си при всеки комфортен случай. Започвайте постоянно от глезените и продължете единствено във възходяща посока. Студеният душ на краката в посока от долу на горе ще облекчи умората и напрежението в края на деня.
За още потребна информация и препоръки посетете: и
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР