Лято. Сега:Слънчев бряг ще открие сезона с румънци и израелциРумънци

...
Лято. Сега:Слънчев бряг ще открие сезона с румънци и израелциРумънци
Коментари Харесай

Преглед на печата

Лято.

" Сега ":

Слънчев бряг ще открие сезона с румънци и израелци

Румънци и израелци са първите проведени групи туристи в Слънчев бряг. Повечето хотели към момента са затворени, само че от през днешния ден стартират да работят всички търговски обекти и заведения. Ремонтите по инфраструктурата в курорта са завършили, само че довършителните работи по хотелите и почивната база не престават, сподели заместник-председателят на Съюза на частните притежатели Веселин Налбантов пред БНР.

От 1-ви юни на плажните линии ще има водни спасители и медицински екипи. И тази година като един от сериозните проблеми за туристическия сезон се обрисува дефицитът на фрагменти, сподели още Веселин Налбантов.

Оставка.

" Монитор ":

Избраният от Иванчева кмет отхвърли да поеме " Младост "

Зам.-кметът на регион " Младост " Владимир Клисуров отхвърли да поеме отговорност за общината и да бъде краткотраен кмет на мястото на задържаната за взимане на рушвет Десислава Иванчева. Той разгласи решението си с самоувереност в обществените мрежи, само че се оказа, че все още е подал оставка единствено във Facebook, и то без да е ясно от кой тъкмо пост

До неуместната обстановка се стигна, откакто настоящата кметица на региона, която бе оставена зад решетките от съда, си пусна отпуск и уточни Клисуров за собствен заместител. В същото време обаче се оказа, че не е издала заповед за назначението му за и.д. кмет и се наложи предишния четвъртък Столичният общински съвет да запълни законовата празнота. Така СОС гласоподаваха функционалностите на краткотраен кмет да бъдат изпълнявани от Клисуров, като общинските съветници мотивираха решението си с аргумента, че се съобразят с волята на Иванчева.

Вчера Клисуров избра Facebook, с цел да съобщи, че подава оставка, само че без да изясни в кое качество, нито дали към този момент я е подал и пред кого. В същото време чисто механически се оказало, че няма и кой да му я одобри. " Поне това считат госпожа Фандъкова и зам.-кметът на столицата госпожа Ралица Стоянова. Затова евентуално известно време ще би трябвало да съм нещо като заместник-кмет, заместващ титуляря до завръщането, който ще е в отпуска до приемане на оставката му ", написа Клисуров.

Дело.

" 24 Часа ":

Съд връща на работа уволнени задържани митничари от Кулата

Двама митничари, уволнени след акция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата може да се върнат назад на работа.

Мащабната спецоперация на граничния пункт бе на 13 юни м. година Тогава Кулата бе блокирана от десетки антимафиоти, проверяващи и прокурори и часове наред прекосяването на коли бе спряно. Тогава бяха задържани 23-ма митничари, а след 24 часа 15 от тях освободени. Останалите 8 останаха в ареста и получиха обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за приемане на подкупи, работила от март 2015 до юни 2017 година Осмината бяха уволнени от работа, само че заведоха каузи за анулация на заповедите.

Двама от тях към този момент ги завоюваха на първа инстанция. Мотивите за уволнението им са, че са уязвили имиджа на митниците, както и че не са уведомили началника си за повдигнатите обвинявания.

Трагедия.

" Сега ":

Българка е измежду починалите скиори в Алпите

Калина Дамянова е била в група от 14 индивида, които са правели преход

Броят на починалите от скиорската група от 14 индивида, открити през вчерашния ден в швейцарските Алпи, към този момент набъбна до 8. Сред умрелите има и български жител, заяви локалната полиция. " Загинала е българска гражданка на 52 години ", обявиха от ръководството по време на изказване.

Преди малко стана известно, че починалата е Калина Дамянова, брачна половинка на италианеца Марио Кастильони, който също е измежду жертвите.

Протест.

" Дума`:

Разгневени родители алегорично погребаха бъдещето на България

КНСБ организира огромни празнувания в цялата страна, а в София бе сложена шатра, в която представители на синдиката и Младежки конгрес 21 проведоха мобилен синдикален информативен център пред НДК. Освен потребни материали, искащите получиха и безвъзмездна трудово-правна консултация от специалистите на КНСБ. " Трудът не е единствено заплата. Работещите не са единствено колелца в огромната корпоративна машина, написа президентът на КНСБ Пламен Димитров в първомайско приветствие към служащите и чиновниците. " Годините неуважение, обидите към труда, ниските заплати, изгониха милиони от страната ни. Затова в този момент заводите са празни, полетата са пусти, а страната търси работна ръка от близко и надалеч. Сега е моментът да заявим изрично - желаеме и имаме право на почтени заплати. Искаме толкоз, колкото произвеждаме и заслужаваме. Само по този начин ще работим и ще развиваме родината си и ще върнем назад децата си, които изгонихме в далечни земи ", показва Димитров.

Конфедерацията на труда " Подкрепа " поздрави трудещите се с празнично шествие в София от пл. " Св. Неделя " до музея " Земята и хората ", а в парка до него стартира концерт " Рок за труда ". На сцената забиха известни български рок банди и реализатори в продължение на към 9 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР