Лятно часово време, въведено преди 2 години от Министерството на

...
Лятно часово време, въведено преди 2 години от Министерството на
Коментари Харесай

Турция спечели $163 милиона от промяната на времето

Лятно часово време, въведено преди 2 години от Министерството на енергетиката и естествените запаси, донесе на Турция 1 милиард турски лири (около 163 млн. долара) под формата на спестявания.

" Нашата страна ще употребява силата си по-ефикасно с лятното часово време. Това решение е образец за доста страни и по-специално за страните от Европейски Съюз ", сподели министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез, представен от турски медии.

" Това състояние още веднъж сподели точността на решението ни. Вземайки поради обществените, икономическите и психическите аспекти на процеса, пътят, който измина Турция последните 2 години, е значим опит за нас ", добави той.

Последният президентски декрет, оповестен в турския " Държавен вестник ", поставя завършек на слуховете за това дали използването на лятното часово време ще продължи или не.

Съгласно него, лятното часово време, въведено, с цел да се употребяват повече от светлите часове на деня, ще се ползва годишно през цялата година. Досега тази процедура, въведена в края на 2016 година, е икономисала 1.3 милиарда кВтч сила, възлизаща на 1 милиарда турски лири (около 163 млн. долара).

Благодарение на лятно часово време през цялата година, Турция се възползва от дневната светлина приблизително с 64 часа и 24 минути на човек повече, в сравнение с при работно време от 08:30 до 17:30 часа.

Тъй като в пиковите часове се спести повече електрическа енергия, се отстрани нуждата от инвестиция от 2000 мегавата във връзка с мрежовата преносна система.

Електричеството се пести както в жилищния, по този начин и в бранша на услугите. Освен това са реализирани повече икономии посредством хармонизиране на индустриалния профил на възходящия брой слънчеви централи в страната и изменящия се потребителски профил.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР