Лятната отпуска е подходящ момент за цялостно почистване на дома.

...
Лятната отпуска е подходящ момент за цялостно почистване на дома.
Коментари Харесай

Голямото отпускарско почистване на дома

Лятната отпуска е подобаващ миг за изцяло разчистване на дома. Ежедневните грижи са значими, само че главното разчистване включва изпиране, ободряване на постелки, килими и завеси, измиване на прозорците и разчистване на най-скътаните ъгълчета на дома. От къде да започнете и кои препоръки ще ви оказват помощ в огромното отпускарско разчистване?

1. Започнете от спалнята. Там прекарвате 1/3 от живота си. Пълноценният сън е извънредно значим за здравето. Запрашени или нечисти спални пространства предизвикват алергии, проблеми със съня и болести. Какво е значимо да почистите в спалнята?

- Всички тежки и зимни завивки – в този момент е моментът да бъдат изпрани и свежи за приближаващия леден сезон.

- Постелки, килими, завеси.

- Места, които се доближават мъчно – под матрака, под спалнята, зад дрешника.Ще останете неприятно сюрпризирани какъв брой прахуляк и нечистотия ще откриете там.

- Гардеробът във вътрешността. Извадете и прегледайте и облеклата си. Всичко, което не сте носили повече от 2 години, сигурно няма и да облечете в миналото още веднъж. Старите и захабени облекла изхвърлете, новите дарете или продайте в уеб сайтове за извършване на покупки. Така освен ще освободите място за новите си придобивки, само че и ще огледате от какво имате потребност за приближаващия леден сезон.

- Лампиони, нощни лампи, декоративни движимости. Рядко ги почиствате през останалото време. Освежете ги, премахвайки праха, натрупал се по тях.

2. Дневната и второто помещение в дома ви, което употребявате най-вече. При разчистване на тази стая наблегнете на:
 Солта - потвърден герой против петна, само че освен Солта - потвърден герой против петна, само че освен
Всички обичаме да осоляваме храната си, а и телата ни имат потребност от малко сол, с цел да живеят, изключително с цел да заменят това, което губим чр...

- Подовете. Изберете специфични препарати за тях съгласно типа настилка. Подовете в тази стая се употребяват най-вече, което води до захабяването им.

- Диваните и меката мебел. Навярно ще откриете петна по тях. Изберете препарати, съобразени с материята – кожа, плат и ги почистете на место. Ако са с калъфи и се махат – изперете ги.

- Книги и дребни предмети в секциите. Книгите, движимостите върху лавици и даже в шкафове натрупват доста прахуляк. Извадете ги и ги почистете с мека забрадка без вода и препарат – хартията не предстои на нападателно разчистване.

- Пространството зад тв приемника. Там постоянно ще откриете какво да почистите. Това е място, което главно се пропуща през годината.

- Зад и под мебелите. Разместете и почистете главно.
 Ето по този начин се чисти блендер и то за 3 секунди! Ето по този начин се чисти блендер и то за 3 секунди!
Блендерът е един от тези уреди, които всеки употребява вкъщи. С него можем да си създадем обичаното смути, да смелим ядки, да пасираме с...

- Под и към саксиите с цветя. Тежки саксии, които нормално не местите и не дърпате, ще открият пред вас доста прахуляк и нечистотия под тях.

3. Банята и тоалетната

- Основното при тях е разчистване на фугите и унищожаване на котлен камък.

- Завесата за баня би трябвало да бъде почистена или сменена.

- Различните аксесоари – четка за тоалетна, подложка за четки да зъби, сапуниерки – също. Подменете и хавлиите. Влагата в банята е причина за размножаването на доста бактерии. Добре е да подменяте аксесоарите, влизащи в директен контакт с водата, най-малко един път годишно по времето на огромното отпускарско разчистване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР