ГДБОП спря сайтове, нарушаващи авторските права, съобщиха от МВР.Спецакцията е

...
ГДБОП спря сайтове, нарушаващи авторските права, съобщиха от МВР.Спецакцията е
Коментари Харесай

ГДБОП спря сайтове

ГДБОП спря уеб сайтове, нарушаващи авторските права, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Спецакцията е извършена в Шумен в съгласуваност с Европол, под управлението на прокуратурата. Служители на дирекция " Киберпрестъпност " – ГДБОП, взаимно с сътрудниците им от Шумен, организираха интервенция по попречване нелегално потребление на видеоматериали, като обекти на авторското и сродни на него права чрез три интернет уеб страницата. Акцията е осъществена на 27 и 28 май под управлението на Районна прокуратура – Шумен.

В хода й са открити притежателите на уеб страниците, които са ги основали и поддържали за предлагането на техните консуматори на достъп до известни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори. Достъпът до уеб страниците е прекратен, заради установени голям брой нарушавания на правата върху обекти на интелектуалната благосъстоятелност. По време на следствието са конфискувани документи и цифрови доказателства, посредством които се е осъществявала противозаконната активност. В резултат на подхванатите дейности са формирани две досъдебни производства. Работата по тях продължава.

Операцията е извършена в съгласуваност с Европол в границите на ЕMPACT - програмата за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно съдействие за битка с проведената престъпност на равнище Европейски Съюз и с предпочитана активност битка и разрушение на незаконни мрежи на самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуална благосъстоятелност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР