Лятната диета изобилства от пресни плодове и зеленчуци и това

...
Лятната диета изобилства от пресни плодове и зеленчуци и това
Коментари Харесай

Как да се храним през лятото, за да избегнем подуване на корема?

Лятната диета изобилства от пресни плодове и зеленчуци и това в композиция с високата температура подготвя към отичане и дискомфорт в червата. Проблемът може да е предизвикан и от нетърпимост към някои артикули, в това число и от храна с високо наличие на естествени захари и сурови влакнини.

Диетолозите разкриха какво в действителност би трябвало да създадем, с цел да избегнем отичане на корема през лятото. 
 6 кулинарни секрети от професионални готвачи, които ще създадат ястието по-вкусно 6 кулинарни секрети от професионални готвачи, които ще създадат ястието по-вкусно
Днес, когато всички сме доста заети и не ни остава доста време за готвене, е доста значимо да знаем някои тънкости, с цел да може ястието да...

Избягвайте късоверижните въглехидрати

Този тип въглехидрати могат да причинят отичане и да повлияят върху производството на газове. В случая това няма връзка с температурата на околната среда, защото въглехидратните храни имат идентичен резултат върху тялото ни когато и да е на годината. Към тях спадат сладолед, ябълки, круши, манго, череши, пъпеши, кайсии, нектарини, праскови, сливи, любеница.

Но това не значи, че би трябвало да се лишите от потреблението на плодове, изключително в разгара на лятото. Просто наблюдавайте реакцията на тялото си и намалете количеството употребявана храна. Ако се появят неприятни чувства, незабавно след хранене и стомахът ви се свива на топка, тогава би било добре да намалите дозата на проблематичните храни.

Яжте плодове заран, а зеленчуци вечер

През лятото активността на храносмилателната система се забавя, по тази причина е по-добре да се даде желание на храни, които се подлагат на по-малко топлинна обработка. Те изобилстват от живи ензими, които спомагат за възстановяване на храносмилането. Задължителна е потреблението на плодове и зеленчуци, само че с цел да се понижи ферментацията им в червата, въпреки всичко е целесъобразно заран да се ядат плодове, а вечер единствено зеленчуци.
 Това са най-опасните храни в жегата. Не ги яжте! Това са най-опасните храни в жегата. Не ги яжте!
През лятото би трябвало доста да внимаваме във връзка с храните, които похапваме. Някои от тях може и да ни се костват разхлаждащи, само че то...

Изберете локални артикули

Тоест тези, които са отгледани в региона, в който пребивавате, защото тялото ви е привикнало с тях и е малко евентуално те да причинят алергии и стомашен дискомфорт. Микробиотата ни се образува още през детството точно от сезонни и локални артикули.

Ранните вносни артикули могат да съдържат пестициди и също така по време на превозване, те се третират с химикали и на процедура губят потребните си свойства.

Не забравяйте за протеините

Лятото е подобаващият сезон за намаляване и доста хора внезапно отхвърлят да ядат месо и риба, предпочитайки единствено зеленчуци и плодове. Запомнете: в случай че желаете да станете вегетарианец, отводът от храна с скотски генезис, би трябвало да е еволюционен.
 Подуването на корема може да е признак на ужасна болест Подуването на корема може да е признак на ужасна болест
Подуването на корема може да е породено освен от преяждане с храни, които предизвикват газове, само че и да е признак на рак на червата, пи...

Заложете на уравновесена диета с оптимално съответствие сред протеини, мазнини и въглехидрати

През топлия сезон дневното калорично наличие се разпределя по следния метод: 30% от менюто би трябвало да бъде набавено от протеинови храни (растителни и животински), 10% да са  мазнините, а 60% -  въглехидратите. По-добре е в най-горещите дни да замените месото с нискомаслена риба със зеленчукова гарнитура.

Пийте повече вода

През лятото можете да пиете минерална вода, вода с лимон, лайм, джинджифил, мая, плодови питиета.

Заменете сладоледа със замразени сокове или плодови десерти. А мазните дресинги могат да бъдат заместени с нискомаслено и неподсладено кисело мляко или лимонен сок с ленено масло или зехтин.
 Ако следвате тези 10 съвета, ще имате плосък стомах Ако следвате тези 10 съвета, ще имате плосък стомах
Дори не мислете да " гълтате " корема си, с цел да се вкарате в обичаните си тесни дънки - това няма да помогне доста. Има други способи, коит...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР