Луси Летби: Риши Сунак определя убиеца на бебета като „страхлив“, тъй като пропуска изслушването за присъдата

...
Присъдата на Летби: Ван пристига в съдаАко тя откаже да
Коментари Харесай

Присъдата на Летби: Ван пристига в съда

Ако тя откаже да се яви в съда, Летби ще се присъедини към хора като убийците на и в това, което правят така че.

Съдиите имат право на преценка да принудят хората да се явят пред тях за произнасяне на присъдата - обаче остава на управителите на затворите да изпълнят действително тази заповед, тъй като техният персонал ще трябва да принуди някого да излезе от килия.

Допълнителни две години могат да бъдат добавени към нечия присъда, ако откаже да присъства на съда.

Изображение: Луси Летби

Риши Сунак каза: „Първото нещо е да удължа моя съчувствие към всички засегнати от това.

„Мисля, че като всички, които четат за това, е просто шокиращо и мъчително.

„Сега, мисля, че е страхливо хората, които извършват такива ужасни престъпленията не се изправят пред жертвите си и не чуват от първа ръка въздействието, което престъпленията им са имали върху тях и техните семейства и близки.

„Ние търсим и се опитваме да променим закона, за да сме сигурни, че това ще се случи, и това е нещо, което ще изложим своевременно.“

Сър Кийр Стармър се зарече да затвори „срамно използваната вратичка“, която позволява на осъдените да пропуснат времето си на подсъдимата скамейка.

Насоките бяха изготвени от Кралската прокуратура, която сър Кеир би наблюдавал като директор на прокуратурата.

Не е необичайно хората да отказват да напуснат килиите си или да съобщават, че са болни на датата на изслушвания - дори когато се набират в производството на практика от затвора.

Прочетете повече:
Опечалените искат нов закон, който да принуди присъдата да се яви
Коя е Луси Летби?
Психологията зад убийците на здравни грижи

Letby осъждането за неявяване е „отвратително“

Сър Keir написа в Туитър: „Като директор на прокуратурата видях колко е важно за жертвите и техните семейства извършителите да се явят в съда.

„Това, че престъпниците могат страхливо да се скрият, е позорно използвана вратичка и един Лейбърист ще се затвори. Жертвите трябва да бъдат в основата на нашата съдебна система.“

Министърът на децата Клеър Коутиньо каза пред Sky News „вероятно е необходим повече закон“.

„Министърът на правосъдието [Алекс Чак] каза, че е много отдаден да гарантира, че тези закони са в сила“, добави тя.

„Мисля, че всички можем да кажем, че тези престъпления са едни от най-отвратителните, които съм виждала през целия си живот и наистина е важно жертвите да имат този момент в съда с извършителя там и извършителят трябва да се изправи пред този момент на справедливост. правомощията, които съдиите вече имат, министърът каза: „Мисля, че има някои промени, които изглежда са необходими, за да сме сигурни, че във всеки случай извършителят трябва да се обърне към съда.“

Г-жа Коутиньо добави че ако Летби получи доживотна заповед, добавянето на две години към присъдата й за неявяване „може да не е достатъчен стимул“.

Някои в правителството отидоха по-далеч, като един източник каза, че ако Летби изисква „законосъобразно прилагане“ да бъде в съда, тогава „така да бъде“.

„Ако тя продължи да отказва, това само ще засили решимостта ни да променим закона възможно най-скоро“, добавиха те.

Лейбъристите твърдят, че могат да се направят „редица неща“, за да се принудят хората да присъстват на произнасянето на присъдата.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Министърът на правосъдието в сянка Ели Рийвс каза пред Sky News: „Можете да разгледате неща като затворнически привилегии например... и едно от предложенията, които чухме, е присъдата да се предава на живо в нечия килия.“

Тя каза, че правителството „не е действало“ – което вероятно ще доведе до това Летби да не присъства на съда днес.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР