Луната изглежда е новият дом на човечеството. Миналата седмица НАСА

...
Луната изглежда е новият дом на човечеството. Миналата седмица НАСА
Коментари Харесай

Новата космическа надпревара: Китай иска да стъпи на Луната след НАСА

Луната наподобява е новият дом на човечеството. Миналата седмица НАСА разгласи, че повторното " завземане " на Луната е наложително преди пътешестване до Марс за научни открития, стопански изгоди и ентусиазъм за ново потомство откриватели: поколението Артемида.

Тази седмица в Китай също процъфтява галактическа стратегия, защото и двете народи упорстват да върнат хората назад на Луната и да основат първите лунни бази, написа Daily Sabah.

Американското разузнаване, военните и политическите водачи ясно дават да се разбере, че виждат доста стратегически провокации пред Съединени американски щати в галактическата стратегия на Китай - като ехтене от съперничеството сред Съединени американски щати и Съветския съюз, което подтикна конкуренцията към Луната през 60-те години на предишния век.

Днес Китай бързо се изравнява с американските цивилен и военни галактически достижения и отбелязва нови свои лични. От военна позиция Съединени американски щати и Китай обменят обвинявания за въоръжаване на космоса.

Високопоставени представители на защитата на Съединени американски щати предизвестяват, че Китай и Русия построяват качества за унищожаване на сателитните системи, които са в основата на американското разузнаване, военни връзки и мрежи за ранно предизвестие.
 Защо НАСА желае да се завърне на Луната и на каква цена
Защо НАСА желае да се завърне на Луната и на каква цена

Програмата " Артемида " цели определяне на стабилно човешко наличие на лунната повърхнина

Има и гражданска страна на галактическата конкуренция. Съединени американски щати се тормозят от това Китай да поеме водеща роля в проучването на космоса и комерсиалната употреба, с цел да не се трансформира в пионер в софтуерния и теоретичен прогрес.

" За едно десетилетие Съединените щати се трансфораха от неоспорим водач в космоса до просто един от двама връстници в конкуренция ", съобщи сенатор Джим Инхоуф, републиканец от Оклахома по време на чуване на въоръжените сили а Съединени американски щати в Сената.

На друго чуване предходната година, админът на НАСА Бил Нелсън размаха изображение, предадено от китайски марсоход, който преди малко се беше спуснал на Марс.

" Китайското държавно управление... скоро ще кацне с хора на Луната ", сподели той. И добави, че " това би трябвало да ни подскаже нещо ".

Конкуренцията не е безусловно нещо неприятно ", съобщи от своя страна сенатор Крис Кунс - демократ от Делауеър и член на Комисията по външни работи на Сената.

" Дали съперничеството с Китай " обезпечава по-голям и резистентен интерес към нашата галактическа стратегия? Разбира се ", съобщи Кунс. Според него обаче това не е безусловно състезание, което би трябвало да докара до спор.

" Мисля, че това може да бъде съревнование, като Олимпийските игри, което просто значи, че всеки тим и всяка страна могат да се повдигнат по-високо и по-бързо. И вследствие на това човечеството евентуално ще завоюва ", добавя сенаторът.
 SpaceX подписа нов контракт с НАСА на стойност 1,4 милиарда $
SpaceX подписа нов контракт с НАСА на стойност 1,4 милиарда $

Сделката се основава и на удължение на контракта, което НАСА даде на SpaceX през февруари за три спомагателни полета на галактическия транспортен съд Crew Dragon
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР