Луната е следващата голяма цел на NASA и мисиите Artemis,

...
Луната е следващата голяма цел на NASA и мисиите Artemis,
Коментари Харесай

Има ли живот на Луната - NASA с нови разкрития

Луната е идната огромна цел на NASA и задачите Artemis, планувани за идващите години, имат няколко значими задания. Освен че човешки крайник ще стъпи за пръв път на естествения сателит на нашата планета от задачата Аполо преди повече от половин век, са планувани и редица проучвания, които да ни дадат повече изясненост за изискванията на живота там.

Тази седмица от американската галактическа организация излязоха с ново изказване, в което се споделя, че астронавтите, които би трябвало да стъпят на Луната през 2025 година, може да не са първите живи същества, озовали се там.

От NASA приказват за възможен микробен живот, който може да съществува в сенчестите кратери на Южния полюс на спътника. Изследователите даже умуват над теорията форми на живот, зародили на Земята, да оцелеят пътуването си до там и да се приспособят към новите условия на живот.

Тя е обвързвана с друго научно поверие, че органични молекули могат да си проправят път през Космоса посредством метеори и да доближават до повърхността на други обекти. Разбира се, съществува и опцията хората да са занесли микроогранизмите при предходното кацане на Луната.

Именно с опцията за разглеждане и проучване на евентуален микробен живот ще бъдат съобразени и местата за кацане по време на задачите Artemis. И макар че в случай че открият микроби на Луната, те най-вероятно ще са от Земята, за учените това ще бъде огромен пробив в разбирането на живота там, предава Futurism.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР